אחד העיתונים דיווח השבוע על כך שהלשכה דורשת מהמדינה לחוקק חוקים אשר יחמירו את הענישה על פגיעה בעורכי דין ועל תקיפתם, ושההגנה הקיימת על עובדי ציבור יחולו גם על עורכי הדין, זאת בעקבות מקרה הרצח של עורך דין נתן ז´ורנו ובתו
על פי הדיווח באחד העיתונים, בעקבות הרצח של עו"ד נתן ז´ורנו ובתו ימית ז´ורנו בידי אחד הלקוחות שהביע את זעמו בצורה חסרת פרופורציות, לשכת עורכי הדין החליטה לשלוח בקשה לשרת המשפטים בדמות הצעת חוק שבאמצעותה בכוונתם להחמיר בענישה כלפי אנשים שיתקפו עורכי דין, ושדינם יהיה כדין תקיפה של עובדי ציבור ועובדי מדינה.
יושב ראש הלשכה דורון ברזילי כתב בהתייחסותו למקרה המזעזע שאירע בירושלים: "אני מזועזע עמוקות מהמעשה הנורא. זהו יום שחור לחוק ולמשפט בישראל. החומרה כפולה ומכופלת שכן אין זו הפעם הראשונה שנרצח
עורך דין בישראל, וכלל אין זה משנה על איזה רקע בוצע המעשה"
בנוסף, כאמור, ביקש ראש הלשכה במכתבו לשרה, לייחס לפגיעה בעורכי דין את סעיף 381(א´) לחוק העונשין, אשר מייחס חומרה לתקיפה של עובד ממשלתי עו עובד ציבור, ענישה שיכולה להגיע במקרים חמורים אף לחמש שנות מאסר.
עורכי דין - אותו דין כמו לתקיפת עובדי ציבור?
עו"ד דורון ברזילי התייחס למקרה המזעזע בירושלים באתר הלשכה: "עובדה זו חייבת להדליק נורה אדומה בקרב כל המערכות במדינה. רצח של עורך דין, על אחת כמה וכמה אם יתברר כי מדובר על רקע מילוי תפקידו, פוגע פגיעה קשה ביסודות שלטון החוק ובדמוקרטיה בישראל ובכל אזרח ואזרח בארץ"
ראש הלשכה המשיך ואמר בצורה שלא משתמעת לשתי פנים: "אני דורש מהמשטרה, ממערכת אכיפת החוק ומבתי המשפט, להעמיד לדין את מבצע המעשה במהרה ולפעול נגדו במלוא חומרת הדין. לשכת עורכי הדין תתכנס ותדון בדרכים להגביר את ההגנה על חבריה ועל עבודתם".
בין הטענות שהועלו, הוא שמדובר במקצוע שזוכה להגנה במגוון רחב של מקומות, ולכן יש היגיון בהרחבת הענישה לתוקפי עורכי דין.