עבירות תעבורה הפכו למוקד תשומת לב של בתי המשפט, בעקבות עלייה מתמשכת של תאונות הדרכים במדינה. המדינה גייסה משאבים רבים כדי להפחית את תאונות הדרכים הגוברות ומדיניות בתי המשפט היא להרתיע את עברייני התנועה.
בעזרת ענישה מחמירה הכוללת גם שלילת רישיון עקב מהירות מופרזת, מנסה המדינה להפחית בצורה ניכרת את תאונות הדרכים. בטחון הציבור וגם נושא התעבורה תמיד היה נושא מרכזי בשיח הציבורי בישראל, אך בעקבות הגדילה בכלי הרכב על הכביש יש עליה דרסטית בעבריינות בכבישי מה שגרם למשרד התעבורה ולצאת במאבק נגד התופעה.
הליך בתי המשפט
לפי חוק המעצרים משנת 1996, בית המשפט יבחון אם ניתן לשחרר בערובה את העצור כדי לא לפגוע בחירותו של הנאשם עד למשפט. עם זאת, בעמידה למשפט מסוג זה עדיף לבחור בעורך דין תעבורה, וזאת משום שבית המשפט מחמיר על עברייני תנועה ועלול להעניש במעצר. מערכת בתי המשפט מחויבת להגן על הציבור ולפני שחרור לבדוק את עברו הפלילי של הנאשם, את פרטי העבירות ואת קיצוניות המעשים.

בית המשפט מחמיר עם עברייני תנועה - שעלולים לספוג עונש כבד
איך להתנהל בבית המשפט לתעבורה?
בבית המשפט מומלץ להקפיד התנהגות נאותה וצורת דיבור מתאימה. הרשעות קודמות, התנהגות עבר, חוסר רסן ועכבות וזלזול עקבי בחוק עלולים למתג את הנאשם כמסוכן בעיני משטרת התנועה או כל גורם אחר המייצג את החוק. אם הנאשם נהג ללא ביטוח, עם רישיון לא בתוקף או במידה ויש לו כבר מאסר על תנאי, בית המשפט עלול לראות בו כמסוכן.
דין מאסר על עבירות תעבורה
בעקבות עליה מתמשכת בתאונות הדרכים, בתי המשפט מחמירים מאוד ביחס ובענישה לנאשמים המזלזלים בחוקי התעבורה באופן עקבי. במידה ובית המשפט מוצא את הנאשם כמסוכן עקב עבירות חוזרות, עבירות תחת נסיבות מחמירות או בגלל שהאדם עצמו נתפס כלא יציב, דין העבירה הוא מעצר עד תום תהליכים. כאן המקום לציין, כי סיוע של עורך דין תעבורה המתמחה בתחום זה, תוכל להביא להפחתה בעונשו של הנאשם ואף לזיכוי בהתאם לנסיבות המקרה.