ישנם נהגים רבים שרישיונם נלקח מהם או לא חודש במועד אשר היה נקוב. איך יודעים להבחין בין נהגים שיכולים לחזור ולנהוג, ובין עברייני תנועה למשל שרישיונם נשלל בגין בעיות תעבורה שונות שיצרו?
עברייני סמים או בעלי הרשעות אחרות קודמות שקיימות בתיקם של הנהגים אשר רשיונם נשלל ושמסכנים את חייהם או את חיי אחרים בסביבתם על הכביש, לעיתים לא מקבלים את הרשיון בשנית בן רגע. הפיתרון המרכזי הוא שליחת הנהגים כולם לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, על מנת לקבל חוות דעת רפואית להעברה לביטוח הלאומי או למשרד הביטחון. ישנם נהגים שמחויבים לחדש את הרישיון שלהם רק לאחר בדיקה גם מפאת גילם.
המרב"ד
המרב"ד הוא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, והוא יכול לפסול את הרישיון לשנה או לשנתיים ואף לצמיתות, במידה ונתגלתה בעיה אשר מחייבת זאת. כבר בהגעה למכון זה, המכון הרפואי הזה הוא המרפאה המוסמכת לבדיקות המופנות לרשות הרישוי, על פי צו משרד הבריאות משנת 1980 ולפי תקנות תעבורה. הוא ימליץ על כשירות רפואית לצורך נהיגה על פי סוג הרכב המנועי, וימליץ על התאמה של כלי הרכב והאבזור לצרכי נכים.

קבלת רישיון בשנית - לעיתים לאחר הרבהב בדיקות
ניתן להגיש ערעור על ההחלטה
במידה וחולקים על החלטת המרב"ד, ניתן להגיש ערעור על ידי
עורך דין תעבורה לבית הדין לתעבורה – ישנם עורכי דין אשר מומחיותם היא בהחזרת הרישיון לנהיגה לאחר שנשלל על ידי המרב"ד, גם אם הבעיה בריאותית וסבוכה.
מי יקבל את רשיונו בשנית?
לאחר שממשים תקופה שבה הרישיון נשלל, ניתן לקבל את הרישיון בחזרה עוד לפני תום תקופת השלילה אם ניתן להוכיח כי הנהג ראוי לכך ועבר בדיקה רפואית מתאימה המאשרת זאת, ואת המבדקים מטעם המרב"ד. המצב הקיצוני שבו הועדה תפסול את הערעור, הוא מצב שבו מצב הבריאות כל כך ירוד עד כדי סיכון הנהג או סובביו.