לעיתים מגיעים לבית המשפט מקרים בהם נתבעים אנשים אשר "רק" סייעו להפרה של זכויות יוצרים. האם ישנה אופציה לתבוע את המסייעים, כמו בסיוע לעבירות "רציניות" יותר? או שניתן לתבוע רק את האדם שהפר זכויות יוצרים
הפרה תורמת בזכויות יוצרים מתייחסת לרוב למקרים בהם אדם או יותר, אשר לא בהכרח הפר את זכויות היוצרים, אך תרם בהתנהגותו באותן הנסיבות, לעיתים אף במעורבות ישירה, ולעיתים גם במעורבות עקיפה. יכול להיות מקרה גם שאותו גורם אשר תורם להפרת הזכויות, לא מבצע את ההפרה, אבל כן ´נותן לה יד´ כאשר מאפשר לה לקרות בתחום שיפוטו ומעודד אותה. לעיתים, אותו ´תורם´ להפרה, אינו מודע שההפרה נעשית ממש בתחומו, ואת זאת יש להוכיח בבית המשפט.
הפרה תורמת – האם קיימת?
התשובה היא כן. לפני מספר שנים היה מקרה בו אדם פרסם קטע מתוך ספר שהיה מוגן בזכויות יוצרים, ונתבע על ידי ההוצאה של הספר על הפרה. עם זאת, אחת האוניברסיטאות אשר הקטע מהספר פורסם בשטחה וגם נעשה בו סחר, נתבעה גם היא. אם יש מקום שבו ישנו גורם שמעודד או תורם לביצוע אותה העבירה, גם לו יש אחריות לביצועה. אך האם הפרה שמתקיימת בשטח של מוסד זה או אחר?

הפרה תורמת - קיימת, אך בנסיבות מסויימות אותן צריך להוכיח בבית המשפט
הפרה ישירה ועקיפה
כמובן שישנה הפרה ישירה, בו המפר הוא האדם שמפר את זכויות היוצרים ביודעים (לעיתים לא, אך גם אז לא יתחמק מעונש) ולא ניתן לשייך את ההפרה לגורמים נוספים. ההפרה ה´עקיפה´, היא כאשר ישנם גורמים אשר תרמו להפרה, ולעיתים אף די בכך שרק ידע שמתקיימת הפרה של זכויות יוצרים.
אין צורך בקיום קשר סיבתי
כאמור, לא צריך שיהיה קשר סיבתי בין התורם למפר. אם יוכח מעבר לכל צל של ספק שהתורם להפרה עשה כל שביכולתו בכדי למנוע את ההפרה ולא הצליח, הוא יהיה נקי מכל אשמה.