לפעמים אנשים מנסים לעצור את הליך הגירושין או להשיג יתרון כלשהו על פני הצד האחר כאשר הוא מדבר על שלום בית ועל ניסיון לתקן את מערכת היחסים. מה טמון באמרה החיובית לכאורה? והאם הכוונה היא תמיד טובה?
כאשר זוג מגיע למצב בו הוא רוצה להיכנס ל
הליך גירושין, זה לרוב לא ההליך הנעים ביותר, ולעיתים אף יכול להגיע למצב ששני הצדדים לא מוכנים להתפשר ורק רוצים להרוס את הצד השני ואם אפשר, כמה שיותר. במקרים אחרים, צד אחד מאוד רוצה לשמור על ´שלום בית´ ולמעשה לנסות ולשקם את הנישואין. הצד השני יכול לעיתים להתפתה ולהסכים לבקשה, גם אם היא למעשה מניפולציה שקרית.
שיקום הנישואין
בני הזוג יכולים לקחת החלטה משותפת על ניסיון לעשות שלום בית, אך אין זה אומר שאחד הצדדים אכן מעוניין בכך, או שניהם. לעיתים צד אחד מושך יותר מהצד האחר לעבור מהליך של גירושין, להליך של שיקום ושמירה על שלום בית, כאשר מקרה כזה קורה, אפשר להעלות חשד שמדובר רק במניפולציה, במטרה לשבש את הליך הגירושין ולהפוך את הצד השני לצד האשם והמאיים.

שלום בית - לא תמיד כוונה אמיתית
מניפולציה?
האם הרצון העז לעשות "שלום בית" הוא באמת כוונה אמיתית או נושאת בחובה רצון אחר וזדוני? אחד מהצדדים, שכבר הסכימו שברצונם להתגרש, יכולים לבוא בדרישה, אם ניקח לדוגמא את הבעל, לביטול תשלום המזונות ולוויתור על מספר זכויות מצד האישה, בכדי שייתן לה גט. אם האישה לא תסכים, הוא יגיד בבית הדין הרבני שהוא רוצה שלום בית, והדיינים לרוב לא יתנו להם להתגרש, בכך למעשה הבעל יטרפד את הגירושין בניסיון לסחוט את האישה. אגב, כל ההליך הזה נוגע לשני המינים.
בית הדין הרבני
בית הדין נוטה לבדוק טרם הוא מגרש את הזוג אם הזוג עשה כל שביכולתו בכדי לשקם את הנישואין, במעמד זה יכול אחד הצדדים להגיד שהוא רוצה שלום בית, במקרה כזה יכול בית הדין לא לגרש את הזוג ולהגיד להם "לנסות" שוב.