במקרים בהם אדם נכנס לחובות גבוהים מול הבנקים וגורמים אחרים הוא מקבל פנייה מנושים להוצאה לפועל שכדי לכסות את החובות פונים לעיקול רכוש ונכסים.
לרוב אנשים שנקלעים לסטיאוציה הכואבת ומקבלים מכתבי עיקול, אינם מבינים את האפשרויות העומדות לרשותם ואת הזכויות שלהם לפי החוק. במאמר זה נציע מספר פתרונות לכיסוי, להתגוננות מפני הנושים ולשיטת בהן ניתן להקל על תהליך פריעת החוב.
פריסה לתשלומים
החוק בנוגע להוצאה לפועל מאפשר פריסת החובות לתשלומים בהתאמה לסכום החוב וליכולתו של האדם לעמוד בתשלומים. סעיף 69א בחוק מסביר כי במקרים בהם אדם חייב בסכום העולה על מאה אלף שקלים, ניתן לפרוס את החובות לתקופה של עד ארבע שנים. הפריסה מקלה על האדם בתהליך החזרת החובה ומקציבה זמן הגיוני לשיקום כלכלי ולכן יש חשיבות לא לקחת הלוואות מגורמים לא חוקיים כמו השוק האפור כי כשמודבר בחוב מול ההוצאה לפועל יש אפשרויות לפרוס את החוב לתקופה ארוכה.

פריסת התשלומים מקלה על האדם בתהליך החזרת החוב ומקציבה זמן הגיוני לשיקום כלכלי
עיכוב תהליכים
במקרה והחוב הוא תוצאה של מתן צ´קים ללא כיסוי או תוצאה של חוזה יש לאדם אפשרות להתנגד לתשלום ובמידה ויש עילה לספק, המקרה יועבר לטיפול בית המשפט מה שיאפשר עיכוב התהליך. בנוסף סעיף 19 לחוק מסביר את הליכי הוצאה לפועל שמפרטים שבמקרה שאדם מכריז שפרע את החוב בפני ראש ארגון ההוצאה לפועל הסמכות בדיון עוברת לידיו וניתן לעכב את פעילות הנושים עד הסדרת הטיעונים.
ריכוז התיקים
בדומה לפשיטת רגל, איחוד תיקי החובות וריכוזם כחוב אחד מאפשר יצירת אחידות בשיעורי הריביות ובתשלומי החובות מה שמקל מבחינת ארגון על הליך התשלומים. עם זאת, יש לכך גם חסרונות וברגע שעושים איחוד תיקי החובות, יש הגבלות מבחינה פיננסית ואיסור על יציאה לחו"ל. בנוסף לא תמיד ניתן לאחד את כל התיקים כמו למשל במקרה של הוצאה לפועל מזונות.