מגזין פלילי
חקירת קטין בהליך פלילי
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2277 צפיות
-
קטין הוא אמנם כל מי שלא מלאו לו 18, אולם אין זה אומר שהדין הוא אחיד לגבי כל גילאי הביניים עד אליו. על פי החוק במדינת ישראל, קטינים אשר לא מלאו להם 12 שנים אינם נושאים באחריותם הפלילית וישמשו כעדי חקירה. לכן, מדינת ישראל לא יכולה על פי חוק לעצור קטין עד לגיל 12, להעמידו לדין ולהעניש אותו על מעשיו. גם גיל 14 הוא נקודת מפתח: עד לגיל זה בחקירתו של קטין יש חובה לנוכחות הוריו, אלא אם החקירה היא מיד בסמוך לדבר העברה.
כיצד מזמנים קטין לחקירה?
ישנה אפשרות לזימון לחקירה באמצעות הטלפון, כשיש חשד לביצוע עברה (לצורך העניין גם שוטטות עם סכין יכולה לשמש לכך) או לאחר חיפוש בביתו – המשטרה רשאית לבקש מהקטין להתלוות אליה. החוקרים אשר יבצעו את התחקור הינם חוקרי ילדים ועבירות נוער או אנשי מקצוע שהוסמכו במיוחד עבור כך, ולא קיימת חובה לנוכחות במהלך חקירה בניגוד להליך במבוגרים.
נוכחות עורך דין בחקירה
למרות שאין חובת נוכחות עורך דין בחקירת קטינים, החוקרים יכולים לאשר את נוכחותו של בא כוח מטעמו של קטין, כולל עורך דין. השלב הקריטי להתייעצות עם עורך דין הוא לפני תחילת החקירה, על- מנת שזה יסייע לו לנהל אסטרטגיה מתאימה.
ומה לאחר החקירה?
בתום חקירה קיימות מספר אפשריות: שחרור הביתה לאחר חתימה על טופס אזהרה על- מנת שלא יבצע את מעשיו אשר הודה בהם שוב, הקטין יחתום בנוסף על כך כי הוא מודע לכך כי פרטים אלו יועברו לשירות מבחן במידת הצורך. במקרים חמורים, הקטין ישוחרר לביתו בתנאים מגבילים (צו הרחקה, מעצר בית וכדומה). המניעים לכך הם מניעת שיבוש הליכי חקירה, הרחקה מגורמים עבריינים ועוד.