עקרון ההתיישנות חל בתחומי משפט שונים ורבים לרבות תחום הנזיקין שבו חלה גם רשלנות רפואית. ההתיישנות באה למנוע את המשך קיומה של העילה ועקב כך את כל הסנקציות החלות עקב כך. תקופת ההתיישנות עומדת בדרך כלל על 7 שנים בדיני משפט שונים, הנספרים מיום גילוי קשר נסיבתי בין הנזק שאירע לתובע לבין המעשה או מחדל הרשלני, כאשר ישנה הוכחה כי חובת הזהירות והיא הופרה.
חריגים בחוק ההתיישנותעל פי סעיף 58 בחוק ההתיישנות, ישנם חריגים אשר מפסיקים או משהים את תקופת ההתיישנות כפי שהוגדרה בחוק. בין האירועים אשר משהים את תקופת ההתיישנות הם הליך משפטי- כל עוד המקרה בהליך משפטי תקפת ההתיישנות אינה נספרת, או כאשר הנתבע הכיר בזכותו של התובע לפיצויים והודה בכך בפני שופט או בכתב. במקרה של
רשלנות רפואית שמעורב בה קטין, הרי שמועד ההתיישנות מתחיל מגיל 18, ויכול להסתיים בתוך 7 שנים כלומר בגיל 25. ישנה גם אפשרות לתפנית כאשר נמצאת הוכחה אחרת המחזקת את העילה לרשלנות או מהווה כתפנית למשפט, מרגע גילוי ההוכחה, תחל ספירת ההתיישנות מחדש ובעוד מקרים.
אם הטיפול שקיבלתי גרם לי לנזק בחלוף 7 שנים?במקרים אלו סעיף 8 לחוק ההתיישנות גורס כי במקום שמאדם נעלמו עובדות מהותיות אשר מהוות את עילת
התביעה, מרוץ ההתיישנות יחל ברגע שבו העובדה הגיעה לידיעתו של התובע. משמעות הסעיף היא שאדם יכול לתבוע בגין רשלנות רפואית גם לאחר ששבע שנים חלפו ממועד גילוי הנזק.
מה עושים במקרה של רשלנות רפואית?עורך דין המומחה לרשלנות רפואית הוא הכתובת, וישנן גם תתי חלוקות על פי נושאי רשלנות. רצוי לברר מי טיפל בעבר בתקדימים באותו התחום, ולהבין מה היו הישגיו.