מגזין משפחה
פרשנות הסכם ממון בתביעת רכוש
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2357 צפיות
-
הסכם ממון הוא הסכם הנערך בין בני זוג בין אם הינם נישאים ובין אם לא, ומכיל בתוכו את כל הסדרי הרכוש שביניהם – כל אחד על- פי רצונו הפרטי. אותו הסכם נועד להגן על כל אחד מבני הזוג גם באם ייפרדו בהמשך הדרך, לכן הוא יכול להתאים לא רק לאנשים בעלי הון אלא גם לאנשים בעלי רכוש צנוע שזה כל מה שבידם. הסכם ממון מחולק לשני חלקים: הרכוש שנצבר ערב החתימה על הסכם הממון, והרכוש שנצבר ממועד היות זוג או שנישאו ואילך. גם לידועים בציבור יש יתרון בעשיית הסכם ממון, כל – עוד חוק יחסי ממון אינו מכיר בהם כזוג.
מהי פרשנות הסכם ממון בתביעת רכוש?
כדי לחלק רכוש באופן ריאלי בין שני הצדדים, בא סעיף 25 לחוק החוזים הקובע כי חוזה יפורש על פי אומד דעתם של הצדדים כפי שהיא מוסקת מן החוזה, ובמידה שלא משתמעת ממנו – אזיי מן הנסיבות. כלומר, החוזה חייב להיות מנוסח על פי כוונת שני הצדדים בו בדרך שתבטא במדויק עד כמה שאפשר את רצונם – כדי שחלוקת הרכוש תוכל לצאת אל הפועל בהתאם. הפרשנות כוללת את הבנת הנקרא של החוזה, ככתבו וכלשונו, התחקות אחר מטרת החוזה ובדיקת המשתמע מהנסיבות בשטח לבד מן החוזה באם לא הובנו הדברים ישירות מן הכתב.
חוזה שנערך בתום לב
אישורו של הסכם ממון בבית משפט הוא הליך דקדקני, על כן על עורך דין המנהל אותו לנהוג בצמידות לכוונה.על פי סעיף 39 לחוק החוזים, משמעות הפרשנות על – פיו היא חלוקה הוגנת ובתום לב לגבי הזכות לשימוש בחוזה. כלומר, כאשר ישנה התנגשות בין לשון החוזה לבין כוונתם המשותפת של שני הצדדים, הכוונה היא הגוברת.
מניעת סחטנות בהסכמי ממון
פעמים לא מעטות גירושין או פרידה נובעים מצד אחד של בני הזוג, לכן ישנה נטייה לבני הזוג לסחטנות גם בנוגע לביצוע חלוקת הרכוש ביניהם. עורך דין משפחה הוא עורך הדין שמתמחה בנושא זה, מכיר תקדימים קשורים והוא זה אשר ששומר על האינטרס של לקוחו – גם בעת עריכת החוזה וגם כתוצאה מסיבוכים הקשורים בפרשנות הסכם ממון בתביעת רכוש.