מגזין פלילי
פקודות מאסר ידניות
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2698 צפיות
-
במקרים בהם ישנו חייב שממאן לשלם את חובו, ניתן להפעיל "פקודות מאסר ידניות" המשמשות לעתים המוצא היחיד כדי לממש חוב. העניין מדובר ביותר בתיקי הוצאה לפועל הקשורים לתשלום מזונות – בעיקר משום משקעים רגשיים אותם החייבים נושאים בלבם כלפי הנמען – בן הזוג לשעבר של החייב. בעניין יעילות הטיפול בחייבים - הכף נוטה לזכות פקודות המאסר הידניות אל מול טיפול המשטרה, וזאת משתי סיבות: האחת היא שהטיפול בחייבים אינו בראש מעייניה של המשטרה, והשנייה: השוטרים מגיעים אל הכתובת הכתובה בצו ואינם באמת מאתרים את החייב.
מה אומרת פקודת מאסר ידנית?
האיתור נעשה באופן "ידני" , כלומר – ישנו חיפוש יזום ועקבי אחר אותו חייב. ישנו נוהל נהוג על ידי משטרת ישראל האמורה לבצע את המאסר הזה ובפועל ההוצאה לפועל מבצעת זאת. הנוהל קובע, כי על מבצע הפקודה לתאם מול משטרת ישראל ותחנת המשטרה המקומית, ולאחר מכן יש ליצור קשר עין פיזי את החייב. רק בזמן שבו אותר החייב יש ליצור את הקשר מול תחנת המשטרה המקומית. העוקב חייב להשאר ולעקוב אחר החייב עד להגעת הסיוע המשטרתי, ואף אם הוא נכנס למבנה ניתן להפסיק מעקב.
מה לאחר איתורו של החייב?
לעתים ישנן אמתלות שונות על פי מיטב הדמיון בכדי ליצור מגע עם החייב ולאסרו, על מנת שלא יחמוק ממעקב. עם הגעתו של הסיוע המשטרתי, מובלים השוטרים אל תיק ההוצאה לפועל של החייב, ולאחר זיהוי התיק ממתינים במקום עד שהחייב מובל למאסר על ידי משטרת ישראל.
מה לעשות במידה וחלה פקודת מאסר ידנית?
במקרה זה, ישנה זכות להיפגש עם עורך דין מתאים לנושא, וניתן לשמור על זכות שתיקה עד לאותו המפגש. במפגש הזה תיבנה האסטרטגיה לסלילת האפשרות לזיכוי על ידי משפט, אולם לפני כן, עורך הדין יוכל לתדרך את הנחקר עוד לפני חקירתו ומאסרו עד לקשר הבא ביניהם.