מגזין אזרחי
הסכם שכר טרחה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 4761 צפיות
-
הסכם שכר טרחה הינו חוזה עבודה לכל דבר, המסדיר את כל אותן ההסכמות בין עורך דין ללקוח. בהסכם זה מפורטים באופן המדויק ביותר שניתן חובותיו וזכויותיו של כל אחד מצדדי ההסכם במסגרת ניהול התיק. בין כל הסעיפים ניתן למצוא גם את גובה שכר הטרחה שהלקוח ישלם לעורך הדין, וכן את האופן שבו ישולם לעורך הדין, וזה יכול להיות בדרך שעות עבודה, שכר גלובאלי או אחוזים מתוך הסכום שיתקבל.
פירוט הדרכים שנקבעות לשכר הטרחה
הדרך הראשונה היא אפוא שעות עבודה. כלומר, ניתן לקבוע מראש סכום עבור שעת עבודה או חלק ממנה. בדרך זו מתבקש אמון רב של הלקוח בעורך דינו משום שרק עורך הדין יודע בדיוק מה כמות שעות העבודה שלו. הדרך השניה היא על פי הערכה גלובאלית לכמות העבודה הדרושה לאותו תיק, וכך ישולם חלק מהסכום הידוע מראש עם תחילת עבודתו של עורך הדין וחלק נוסף עם השלמת עבודתו. בדרך האחוזים, לשני הצדדים ישנו אינטרס ברווח רב ככל האפשר מהפיצויים, אולם יש לשים לב לאופן חישוב האחוזים משום צורת הטיפול בתיק – ויתכן שתיטה לטובתו של מי מהצדדים באופן פחות הוגן.
מהם אחוזי הפיצויים המקובלים?
כאשר מדובר בתאונת דרכים, שכר הטרחה יכול להיקבע בעיקר על ידי שני אופנים: כסכום קבוע מראש, או כאחוזים המפורטים בחוק הפלת"ד, כלומר 8% במידה והפיצוי מתקבל בפשרה לפני הגשת תביעה, 11% כאשר הפיצוי מתקבל לאחר הגשת התביעה, 13% כאשר הפיצוי מתקבל לאחר פסק הדין. כאשר מדובר בתביעות נזיקין אחרות, שכר טרחת עו"ד נקבע בין 15%-25% מכל סכום שיתקבל.
איך לוודא ששני צדדים נשכרים
ככל חוזה, יש לקרוא גם את האותיות הקטנות שבחוזה, וזאת לפני החתימה עליו. כל התנאים אמורים להיות מובנים ומוסכמים, לרבות גובה התשלום וכן האופן שבו ישולם לעורך הדין. אין לחתום על חוזה שאינו מוסכם או מובהר על סעיפיו.