האדם הוא חיה מתורבתת שמגדלת לצידה ברוב המקרים חיות בית מתורבתות, לרבות כלבים, חתולים ועוד. מלבד אלו נוספים להם בנוף הרחוב הישראלי גם חיות אחרות העשויות להקרות בדרכינו כמו חולדות ועכברים, עורבים וציפורים, חתולי רחוב וכלבים עזובים ועוד. במקרים רבים לכלבים ולחיות יש גם תפקיד שילובי כמו כלבי נחיה לעיוורים, חיות לצורך תרפיה ולפתירת בעיות ליקויי למידה, קשב וריכוז.
נשיכות ותקיפות של כלביםככל נזק שנגרם לאדם כלשהו, נשיכה או תקיפה של כלבים אשר גרמה נזק גופני לאדם שהותקף – הוא יפוצה בעקבותיה בפיצוי מוחלט (ע"פ סעיף 41א לחוק הנזיקין) זאת על ידי הבעלים של אותה חיה שנשכה אותו, ללא התייחסות לשאלת התרשלותו של בעלים. החוק מוציא מכלל זה את שאר בעלי החיים שתקפו – כלומר עוולת הרשלנות כן תידון בבית המשפט כל עוד התקיפה הייתה על ידי בעל חיים שאינו כלב. לבעל הכלב אחריות כמעט מוחלטת לנזק שנגרם, ובית המשפט יקבע עוולת "היזק על ידי כלב".
טיעוני הגנה של בעל הכלבבעל הכלב יכול לטעון מצידו ולהגנתו דרך עורך דין נזיקין, כי הננשך התגרה בכלב, תקף את הכלב או את בעליו, את בן- זוגו של בעליו, הורו או ילדו או לחילופין הננשך הסיג גבול בשאילתת המקרקעין של הבעלים. אלו המקרים בהם בעל הכלב יכול לטעון להגנתו בכדי להקל בעונשו. בית המשפט מעלה את שאלת החבות, כלומר – עד כמה נזהר בעלי הכלב שלא לפגוע בננשך, וכן בשאלת הנזק והפיצויים – האם נגרם נזק לא ממוני כמו כאב וסבל, והאם הפסיד את השתכרותו בעקבות כך?
מה יכריע את שיעור הפיצויים?
ניתן לפגוש בראיות שלאחר המקרה ולקבוע את שיעור הפיצויים על פי הצלקות שנותרו לתובע, הצלקות הנפשיות - מה שניתן להוכיח מהמקרה, כמו למשל חוות דעת פסיכיאטרית וטיפולים שנדרשו לאחר הפגיעה, או הפגיעה בחופשה שהתובע היה בדרכו אליה ועוד.