מגזין חובות והוצל"פ
מכתב התראה מהבנק
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 4201 צפיות
-
חוב לבנק כורך אחריו כידוע ריביות פיגורים, עמלה שהבנק גובה בגין מכתבים לחייב, הוצאות הכרוכות בטיפול בתיק המשפטי וכן עוד הוצאות שתופחות עם הזמן אשר עובר. כבר משנת 2006 לא ניתן יותר לחרוג מהמסגרת שנקבעה בבנק לרבות העובר והשב, ולמרות זאת, עדיין ישראלים רבים חיים באוברדראפט גם אם זה בתוך מסגרת התקציב שהקציב להם הבנק. במידה ואלו חרגו מההסכם שנחתם מול הבנק – לרבות פיזור צ´קים ללא כיסוי, או אי – עמידה בתשלום המשכנתא, ישלח אליהם מכתב התראה מהבנק, וכן מכתב התראה מעורך דין, כאשר על שניהם הוא ישלם מכיסו.
מה עושים לאחר קבלת מכתב התראה מהבנק?
רצוי לאמת את הנתונים מול הבנק, לא תמיד סכום החוב הנטען על ידי הבנק נכון. פעמים רבות נמצא כי קרן החוב נמוכה יותר ולכן על החוב להיות מחושב מחדש ומעודכן. לאחר הקבלה מהבנק של כל המסמכים המאפשרים למומחה לחשב את גובה החוב, יש להעבירם לעורך דין ולכלכלן לבדיקה ראשונית. כך, עורך הדין שמצידכם יאפשר לחסוך בטעויות בהתנהלות המשפטית מול הבנק, כשאלו לבד עלולות לעלות מאוחר יותר ביוקר.
מדוע רצוי להסתייע בגיבוי עורך דין דווקא כאן?
לעתים החובה לעדכן חלה על הבנק, ומשלא התקבלו מהבנק המסמכים האמורים בתאריך מסוים, אלו עלולים לגרור להעמקת החוב ולריביות נוספות. כמובן שלא ניתן לערוך את השינויים בחשבון אם לא קיבלתם עד כה את המסמכים הנדרשים. עורך הדין יציין זאת במכתבו ויבקש מועד נוסף להמצאתם. הנושא ידון בבית המשפט וכל זמן הטיפול בעניין – יש לברר מה בדבר צבירת ריביות פיגור נוספות.
מה ניתן לעשות לאחר קבלת מכתב התראה מהבנק?
התעלמות ממכתב ההתראה תוביל לנקיטת הצעדים שאוימו על ידי הבנק, וכן לפתיחת תיק משפטי. טיפול במכתב על ידי הסדרת ריבית הפיגורים תמנע את הטיפול המשפטי בנושא- כאשר ניתן להסביר במכתב מנומק כיצד תסדירו את החוב. האפשרות השניה היא לפנות אל הבנק באמצעות עורך דין כאמור.