זכויות מוסריות נקשרות לתחום דיני זכויות יוצרים, ואלו מגדירים זכות מוסרית כזכות אישית שאינה ניתנת העברה, והיא נובעת מן הזיקה האישית שבין נפשו של האומן ליצירתו. זכות מוסרית מקנה למחזיק אותה הכרה על יצירתו וכן מאפשרת שמירה חוקית על צביונה האומנותי, כך שלא יפגע כבודו או שמו. לא מדובר כאן בזכות כלכלית, אלא בזכות שאינה תלויה בזכויות יוצרים – אלו יכולות לעבור הלאה בעלים, אולם הזכות המוסרית תישמר לעולם ליוצר היצירה. הסעיפים בדיני זכויות יוצרים אשר קובעים זכות מוסרית מה היא הם סעיפים 45 ו- 46.
מהן תכונות הזכות המוסרית?לזכות מוסרית ישנן שלוש תכונות אשר מייחדות אותה: הראשונה היא זכות מוסרית של היוצר, השניה היא שהיא אינה ניתנת להעברה לידי צד שלישי אף אם ישנה פרידה מזכויות כלכליות, והשלישית על פי סעיף 45 ב´ בנויה על פי התיאוריה הגליינית שהזכות מוענקת ליוצר עצמו. בעקבות תכונת "אי העבירות" נוצר פיצול זכויות וזה הופך לחוסר אפשרות להשתמש ביצירה ולהקפאת שוק, כאשר היוצר לא מאפשר שינויים ביצירתו.
אילו זכויות מוסריות מכיר החוק?ישנן שתי זכויות מוסריות בהן מכיר החוק: זכות ההורות (זכות הייחוס) והזכות לשלמות. זכות ההורות מקנה ליוצר את חיבורה של היצירה תמיד בהקשר עם היוצר שלה בהיקף ובמידה הראויים לכך. הזכות לשלמות מקנה ליוצר למנוע כל סילוף, פגם, שינוי צורה או כל פעולה פוגענית במידה ואלו פוגעות בכבודו או בשמו של היוצר. בגין הפרת זכויות אלו ניתן להגיש תביעה באמצעות עורך דין על הפרת זכויות יוצרים וגם על פגיעה בזכות המוסרית.
פיצויים בגין הפרת זכות מוסריתכל המפר הפרה בחוק חשוף לתביעה משפטית, וכאן על פי סעיף 56 (א) לחוק זכויות יוצרים נקבע כי ניתן לפסוק לחובת המפר סכום של עד 100,000 שקלים אף אם לא נגרמו נזקים כלכליים ליוצרים ואין לו נזק מוחשי – וכן ללא הוכחת הנזק.
הסכם גירושין