מגזין מחשבים ואינטרנט
עבירות מחשב ותוצאותיהן
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2516 צפיות
-
נראה כי עולם האינטרנט הוא תחום פרוץ, וכי כל קראקר יכול להשתלט על מחשב או להדביק אותו באחד מהתחלואים הוירטואליים. ישנו מספר הולך ועולה של חברות במשק שטורחות לאבטח את המידע שלהן, ואחוז קטן בהרבה של אנשים פרטיים שדואגים לאבטחת הרשת הביתית שלהם או למחשב הפרטי. קריסת המחשב, העתקת תוכן או מחיקת תוכן הם מעשים פליליים שעלולים לקרות בכל רגע ומכל מקום בעולם, על – כן עולה צורך באבטחה תמידית שתמנע מקרים כאלו.
מהו הנזק ועונשו?
עבירת מחשב עלולה לגרום לנזק ולגרור פיצויים נכבדים בשל כך עבור נזקים ישירים ועקיפים שבוצעו. מלבד הנזק המוחשי, נעברו עבירות בדיני רשת – עבירות שבדרך כלל נחשבות לפליליות. עבירות מסוג זה בדרך כלל אינן מהוות את "הפשע המושלם" – אלא מותירות אחריהם עקבות ואף את זהותו של העבריין. חוק דיני רשת קובע כי עונשו של עבריין רשת הינו שלוש שנות מאסר באם מחק חומר מחשב, משבש אותו או מפריע להשתמש בו וכן גורם לשינוי בו. העבריין ייענש עד חמש שנות מאבר אם עושה פעולה במידע כדי שתוצאתו תהיה כוזבת, מפעיל מחשב תוך שימוש בתוכנה להכנת מידע כוזב ועוד.
יחידה לחקירות עבירות מחשב
כיום, מערכת המשפט מתייחסת בחומרה לעברייני הרשת, וישנה מערכת חוקית שלמה שבנויה על כך, כולל עורכי דין המתמחים בדיני רשת. העבריינים מתגלים לאחר חשיפת עקבותיהם, ובמידה ונגרם נזק כלשהו, ניתן לשקול להגיש תביעה אזרחית או תביעה פלילית. על העבירות הפליליות מופקד מפלג עבירות המחשב ביאח"ה (היחידה הארצית לחקירות הונאה) שבמשטרת ישראל.
טרור ברשת
לצד שיטות טרור ביולוגי, כימי ועוד, ישנו גם טרור ברשת שיש לו השפעה לא פחות מאלו, ויכול להיות דל תקציב. טרור ברשת עלול לגרום למערכות לקרוס – כך במערכות ובתשתיות כלל ארציות שונות: מים, חשמל, בתי חולים, חברות וארגוני ענק, צבא ועוד. אותם טרוריסטים אינם חסינים מפני זרועו הארוכה של החוק – אשר רשאי לתבוע בכל דרך אפשרית את מקורות הטרור.