מגזין תעבורה
המדריך לנאשם בתיק תעבורה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2077 צפיות




-
כאשר אדם מעורב בתאונת דרכים אשר בגינה נגרמה לו או לאדם אחר פגיעה גופנית, הנושא נבדק על ידי חוקרי תאונות ומיוצג על ידי עורכי דין עד אשר מוכחת רשלנותו של הנהג הפוגע האשם בתאונה, וכנגדו יוגש כתב אישום על ידי פרקליטות המדינה. כל אדם אשר הועמד כנגדו כתב אישום – רצוי שיהיה בקיא בכמה "חוקי אצבע" שיעמידו אותו בעמדה הטובה ביותר. דוגמה לכך, היא נהג שלא קיים את הוראות הביטוח, נהג ללא רישיון, תעודת ביטוח בתוקף או תחת השפעה כל שהיא (סמים או אלכוהול) – כנראה שלא יקבל פיצויים מחברת הביטוח, אלא אם יערב עורך דין המומחה לתחום.
מה לעשות בקרות תאונה?
לאחר קרות תאונה, סביר להניח כי אדם יצור קשר עם חברת הביטוח, ובאם היו גם נפגעים – אז גם עם כוחות הצלה והמשטרה. בשלב זה, אין להודות באופן מיידי באשמת גרימת התאונה, אפילו אם עניין זה נראה ברור ומובן מאליו. תתכן מעורבות של גורמים אובייקטיביים שהיו קשורים דווקא בצדדים האחרים גרמו לכך.
מסירת מידע נכון ומדויק
החוקר מטעם המשטרה אמור לברר פרטים על התאונה, אולם יש לשים לב כי המידע שנמסר הוא נכון ומדויק, מפני שניחוש או מסירת פרטים לא נכונים ולא מדויקים עלול להביא לפגיעה ממשית בזכויות. בהזמנה לשימוע על ידי בוחן תנועה, ראוי להיערך מול עורך דין תעבורה כדי לתאם גרסה מועילה עבורכם. היעזרות בצילומים מהרגעים שמיד לאחר התאונה ובעדי ראיה יכולה להוות רובד תומך בגרסתכם.
מה לעשות עם הגשת כתב אישום?
בכל מקרה, רצוי להגיע לדיון – גם אם התייעצות משפטית עם עו"ד מומחה תעלה כי גזר הדין עלול להחמיר. הסיכוי כי גזר הדין יהיה חמור גבוה יותר במידה והנאשם לא יגיע לדיון. במהלך המשפט יערך "דיון הקראה", ובמידה והנאשם הודה באשמה,סביר להניח כי השופט ירשיע את הנאשם ויגזור את דינו בשלילת רישיון בפועל ובקנס כספי.