מגזין נזיקין
נזקי גוף בשיעור ספורט
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2520 צפיות




-
תלמידי ותלמידות בתי הספר במדינת ישראל מבוטחים בפוליסת תאונות אישיות. ביטוח זה מגן על התלמידים סביב השעון, ואין זה משנה אם פציעה התרחשה בין כותלי בית הספר, בבית, בחצר מתחת לבית או בטיול עם המשפחה ביום שבת. פוליסת ביטוח מסוג תאונות אישיות אשר קיימת לתלמידי בתי הספר מאפשרת להגיש תביעה מול המוסד החינוכי שלו, ומאפשר גם הגשת תביעה נוספת כנגד משרד החינוך כמו גם כנגד כל גורם אחר שהיה אחראי לפציעה זו. ברוב המקרים, הורי התלמידים אינם מודעים לזכות זו ואינם ממשים אותה בזמן.
מה עושים בזמן פציעה בשיעור ספורט?
שיעור ספורט מעלה את הסיכון לקרות תאונה: בין אם התאונה תתרחש בעקבות ביצוע הוראות מרושלות של המורה, חבלה שנגרמה עקב חימום לא מספק, ביצוע תרגיל בתנועה לא נכונה, התקלות במכשול ונפילה ועוד – תפוצה במסגרת הביטוח וניתן לתבוע כאמור את הגורמים האחראים גם- כן. לאחר קרות האירוע, על התלמיד שנפגע להודיע למנהל בית הספר ומשם לאסוף את כל המסמכים הנדרשים לטיפול בפציעה. את המסמכים הללו יש להגיש בשלב ההתקשרות עם עורך דין נזיקין.
כיצד מקבלים את הפיצויים?
עורך הדין יגיש תביעה כנגד חברת הביטוח בבית הספר וכנגד שאר הגורמים האחראים. עורך הדין ידאג גם לקבל חוות דעת של רופא מומחה אשר יחווה דעתו באשר לטעם בהגשת התביעה- את חוות הדעת הזו מגישים לחברת הביטוח ונקבעים אחוזי הנכות לתלמיד. גובה הפיצויים יקבע בהתאם לגובה אחוזי הנכות שלו.
עד מתי ניתן לתבוע נזקי גוף בשיעור ספורט?
ככל תביעה, גם על תביעות נזיקין מסוג זה חל חוק ההתיישנות לאחר מספר שנים. במקרה זה של ביטוח תלמידים, ההתיישנות תחל 3 שנים מיום קרות האירוע או מיום הידיעה על העובדות המהוות את העילה לתביעה, כלומר – עד לגיל 21 במידה והאירוע התרחש קרוב לגיל 18.