מגזין משפחה
כתיבת צוואות
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2266 צפיות
-
נהוג, כי אנשים על ערש דווי, אנשים בתפקידים בעלי סיכון ואנשים שהגיעו לגיל הזהב עורכים צוואה חוקית – על אף אם אין בידם זהב ודברי ערך רבים. צוואה אינה רק מחלקת רכוש גשמי, היא גם מאפשרת קיום לציוויו של אדם על פי כוונותיו ורצונותיו לאחר מותו. אנשים רבים (בדרך כלל אלו שיש להם ממון רב, או שהם עורכים צעדים שקשורים בגירושין) עורכים צוואה על אף שהמוות אינו נראה באופק. בעיקרון, ניתן גם לערוך צוואות חדשות בכל פעם מחדש – כל עוד אדם בחיים; האדם יוכל לבטל את הצוואה הקודמת או לשנות אותה בדרך כל שהיא, וכן להקים אחרת במקומה.
כתיבה חוקית של צוואה
על מנת שלצוואה יהיה תוקף חוקי והתוכן שבה יהיה יכול להיות נדון בבתי המשפט, עליה להיות כתובה וערוכה כחוק, על פי הכללים. החוק אמנם מגביל את כותב הצוואה לכדי ארבע צורות עיקריות ואפשריות לכתיבתה, אולם זאת בעיקר על מנת למנוע בעיות בעתיד שקשורות בסילוף דברי הצוואה, הונאה, שמירה על רצונו המדויק של המנוח ועוד.
מה ההבדל בין "כתב ירושה" ל"כתב צוואה"?
כשכתב צוואה הוא חוקי ותקין, ניתן להוציא גם צו קיום לאותם יורשים. בישראל החוק קובע כי יש להגיש לרשם ענייני הירושה את כתב הצוואה מיד עם פטירתו של המנוח. במידה והמנוח לא הותיר אחריו צו ירושה כלל או שהצו הקיים אינו תקין, מוציאים צו ירושה, שכן על פיו יחולק רכוש המנוח בין יורשיו על פי תקנות הירושה במדינת ישראל.
מי כותב צוואות?
היות ובהירות הצוואה והחשיבה על כל הפרטים היא חלק חשוב מאוד בעניין הירושה, יש לערוך אותה מול אדם ניטרלי – שהוא עורך דין, שיודע כיצד לנסח צוואה בדרך שתהא קבילה גם בבתי משפט וגם חתום עליה- אות לכך שהצוואה נכתבה מרצונו החופשי של המנוח.