מגזין הגירה ואזרחות
תביעת נזיקין נגד חברות תעופה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2748 צפיות




-
הרבה מאוד אזרחים נוהגים להתלונן כנגד השירות אותו הם מקבלים מחברות התעופה, ובית המשפט עמוס בעשרות פניות מן הסוג הזה. תביעות נזיקין כאלו מעסיקות הרבה עורכי דין בין אם מדובר בעורכי דין נזיקין או עורכי דין לענייני עבודה. לעיתים רבות יש בין חברות התעופה הסכמים מסחריים כאלו ואחרים אשר מאפשרים לאחת החברות למכור כרטיסי טיסה של חברה אחרת עימה היא נמצאת בהסכם.
טענות הנוסעים
בעקבות המקרים הללו נוסעים רבים בוחרים לפנות לבית המשפט לתביעה קטנה בכל מקרה בו מתרחש עיכוב מסוים בטיסה עקב תקלה טכנית. למשל, טיסה שעוכבה בשל תקלה, נוסעיה הורדו מן המטוס, ובמקום שימצאו להם טיסה חלופית באותה השעה, הם נאלצו להתעכב שעות רבות עד לתיקון התקלה בידי הצוות על הקרקע. בעקבות כך הנוסעים חוו אבדן שי יום עבודה, לחץ, הוצאות לינה ותחבורה ועוד.
מה אומרת חברת התעופה?
חברות התעופה מצידן טוענות שאין להם שליטה על אירועים מסוג זה, ושתקלות עלולות לקרות. התקלה לא אירעה במתכוון ולכן אין היא אמורה לפצות את הנוסעים. בנוסף לכך חברות התעופה נתלות בחוק התובלה האווירית הבינלאומי שקובע שבמידה והעיכוב בטיסה חל בשל תקלה טכנית, אין חברת התעופה נושאת באחריות על עיכובים שנגרמים מכך, משום שגם היא סובלת מן העיכוב.
קביעת בית המשפט
בית המשפט בפסיקתו הסתמך על אמנה אווירית בינלאומית נוספת לפיה גם אם מדובר בחרבה שמכרה כרטיסים לחברת תעופה אחרת, האחרות מוטלת על שתי חברות התעופה, ומחובתן לספק לנוסע פתרון או פיצוי הולם בגין העיכוב. החוזה שנחתם בין כורש הכרטיס לבין החברה שמכרה לו אותו קיים ושריר גם במידה והיא איננה החברה המובילה אותו. עליה לשאת באחריות ולפצות את הנוסעים המעוכבים.מדובר הרי בהפרת חוזה בין המוכר לקונה.