מגזין מיסים
החזר מס בגין תואר אקדמי
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 1948 צפיות




-
אלו אשר סיימו לימודים אקדמיים המחזיקים בכל תואר אקדמי – ראשון, שני ודוקטורט וזכאים לתואר אקדמי או לתעודת הוראה משנת 2005, יכולים לקבל נקודות זיכוי במס, אם הוא יחיד/ת תושב/ישראל. הרעיון העומד מאחורי התיקון הזה לחוק הוא הכוונה להקל על מי שכבר שילם ממיטב כספו על לימודים שממילא עולים כסף רב אולם עליה וקוץ בה – הרי שההקלה במס ניתנת רק בשנים הבאות לאחר סיום התואר, וגם היא מוגבלת לתקופה מסוימת ולא נותרת לשנים שבהן ההקלה במיסוי ההכנסות של אותו בוגר תואר תוכל להיות משמעותית.
מה לעשות על מנת לקבל את הזכאות להטבה ?
ראשית, רצוי להיות מודעים לעובדה שקיימת אפשרות כזו. מי שמודע לאפשרות יכול לדרוש זאת ממעבידו במהלך השנים שלאחר סיום התואר וקבלתו, אולם גם מי שנתברר לו בהמשך כי לא קיבל את ההטבה, יכול לפנות לרואה חשבון ובאמצעותו למשרדי מס הכנסה לקבלת החזרי מס לתקופה של עד 6 שנים לאחור. ההחזר מתקבל בצמוד למדד (מדד המחירים לצרכן) וביחד עם תוספת ריבית של כ – 4%.
מסים שהמדינה לא רשאית לגבותם
היות והפעלת ההטבה במס לאחר סיום הלימודים מוטלת על העובד (בוגר התואר), הוא זה שיבקש אותה מהמעסיק – והמעסיק יחשב את המס ויגיש כך למדינה ולרשויות המס. זו הסיבה, שהאחריות על הקיזוז במס אינה מוטלת על המדינה, וזאת למרות שאינה זכאית לגבות מהעובד מסי יתר. לכן מותר לאותו עובד לפנות לרשויות לצורך קבלת החזרי מס.
פניה לעורך דין בנושא
בדרך כלל אין צורך לפנות לעורך דין בנושא החזרי מס גם אם נעשתה טעות בחישוב המס. ההליך המקובל הוא פניה לרואה חשבון אשר מגיש את הבקשה המתוקנת והמחושבת לחישוב המס הנכון לאותן השנים ועד לשש שנים לאחור. במידה ויש ניגוד בין הטענות, אז ניתן לפנות לעורך חשבון המתמחה בעניין.