מגזין חובות והוצל"פ
ביטול הליכי פש"ר של חייב שפעל בחוסר תום לב
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2272 צפיות




-
פש"ר זה פשיטת רגל. כאשר אדם שיש לו עסק נמצא בהליכים של פשיטת רגל והוא משלם דמי מזונות, מצבו יכול להתדרדר לכדי כך, שלא ישלם לגרושתו דמי מזונות, ובמסגרת כך יהיה חייב לה דרך ההוצאה לפועל. ישנם צינורות שיכולים להקל על החייב בהוצאותיו אלו, כמו למשל פניה באמצעות עורך דין משפחה אשר יעמוד מאחורי בקשת ההקלה בתשלום דמי המזונות לאישה.מצד אחר, במידה ופשט את הרגל, ניתן יהיה לעשות לו איחוד תיקים של חייב ולקבץ את כל הדרכים בהן ישלם על מנת להשיב את חובו.
כאשר חייב פועל בחוסר תום לב
כאשר ישנו עניין של חוסר תום לב, ההקלות שבאו לקראתו אמורות להיות מבוטלות. כלומר – מי שנמצא בהליכי פשיטת רגל, עלול למצוא את עצמו שקוע בחובות שאין לו דרך לשלמם עלפי הדרישה. מידת חוסר תום הלב תיקבע על פי סעיף 18ה – ותישאלנה השאלות – האם ישנה הצדקה להשליך "קרש הצלה" אל החייב, או אם החייב עלול לנצל לרעה את עניין פשיטת הרגל.
כאשר חייב משנה טעמים
נתבע אינו יכול לשנות את צרכיו ומצגו, משום שאי אז יקשה על האמון בו. בית המשפט יכול לצאת מנקודת הנחה שנתבע המשנה את טעמיו על פי הצורך אינו אדם שפועל בתום לב, בטח אם אינו מספק סיבות סבירות לעניין, ולכן אין לספק לו את ההגנות מידי בית המשפט שיש לתת לחייב.
מה לגבי שאר ההקלות – כינוס נכסים והליכים נוספים?
קל וחומר שאם הליך פשיטת הרגל שהיה אמור לבוא ולהקל פושט הרגל מתבטל בפועל יוצא מן העניין – יבוטלו גם שאר ההליכים הבאים לקראתו, לדוגמה – כינוס נכסים, איחוד תיקים לצורך העניין, וההוצאה לפועל תנקוט ותממש את ההליכים הדרושים.