מגזין נזיקין
מהי רשלנות מקצועית של עובדת סוציאלית?
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 3079 צפיות




-
שירותי הרווחה בישראל כוללים בין הגורמים השונים גם את העובדות הסוציאליות אשר תפקידן לתת מענה לאותן שכבות מצוקה ולשכבות הנזקקות. ישנם חוקים ואתיקה הכרוכים במקצוע, כפי שנקבע בחוק עובדים סוציאליים משנת 1996 שחייבים להתקיים אצל כל עובדת סוציאלית באשר היא בכל רשות מקומית שבה היא עובדת, בכל מפעל, מוסד או קהילה. ישנם עובדים סוציאליים בהתמחויות שונות – פקידי סעד, עובדים סוציאליים קהילתיים, עובדים שכונתיים, קציני מבחן לנוער וכן הלאה. כאשר מי מהם לא מקיים את מקצועו באופן שפוגע בצדדים שבהם יטפלו, ישנה אפשרות לתביעת רשלנות מקצועית.
האם ניתן להגיש תביעה לרשלנות מקצועית אצל עובדת סוציאלית?
החוק קובע, כי לא ניתן לתבוע עובד ציבור אם ביצע את עבודתו במסגרת העבודה השלטונית, אולם כן ניתן לתבוע רשלנות מקצועית כמשתמע מסעיף 7(א) בפקודת הנזיקין מעובד סוציאלי אשר גרם עוולה בכוונה או ביודעין. מקרה נוסף שבו ניתן לתבוע לרשלנות מקצועית: כאשר העובד הסוציאלי פעל באדישות כשהיה עלול להגרם נזק כל שהוא למעורבים בטיפול.
את מי תובעים במקרה זה?
רצוי להסתייע בעורך דין מומחה לעניין, על מנת שיבחן את הנושא לעומקו ויגיש את כתב התביעה הכולל את כל העילות הנכונות האפשריות כלפי הגורמים הנתבעים. זה יכול להיות העובד הסוציאלי, הגורם המעסיק כמו גם המדינה. כלומר, עורך הדין יגיב בהתאם ככל שמרשו ישתפו ביותר פרטים ובאופן מסודר.
חסרונות בתביעת המדינה בנידון
ישנם שני חסרונות עיקריים לתביעת המדינה ברשלנותו של עובד סוציאלי: הראשון בוא שבמידה והמדינה נמצאה אשמה ונושאת בנטל הפיצוי, כספי הפיצויים יגזרו מקופת משלם המיסים. החיסרון השני – לא מתקיים האינטרס שבו העובד הסוציאלי שפגע בכוונה וביודעין לא נפגע באופן אישי, ולכן עוקץ התביעה נשמט במקרה זה.