נער הוא קטין שגילו הוא גיל העשרה אולם עדיין אינו בן 18 – שכן גיל 18 מציין את המעבר מקטין לבגיר. החוק מתייחס באופן שונה לקטין מול בגיר ומחלק גם קבוצת הקטינים גם היא לפחות לשניים או יותר: קטינים עד לגיל 12 וקטינים בין 12-18. מערכת המשפט בישראל מעמידה עבור אותם קטינים
עורכי דין פליליים המתמחים בעבריינות נוער – כמובן ניתן למצוא בכל עיר ואיזור מגורים, שכן הפשיעה נמצאת בכל מקום. במקרה שבו מוגש כתב תביעה כנגד קטין, הקטין ייגש באמצעות הוריו ( האפוטרופוס שלו) אל עורך הדין.
שלוש אופציות לניהול חקירה פלילית בקטינים
חקירה פלילית כנגד קטין תסתיים באחת משלוש האופציות – סגירת התיק כשההגדרה לכך אי תביעת קטין, סגירת התיק כשהוא נחשב לתיק פ"א כלומר תיק חקירה של המשטרה – סגור, או שמעבירים את התיק ביחד עם המלצה לרשויות התביעה, וזאת לצורך הגשה של כתב האישום כנגד הקטין.
הבדלים שבין סגירת תיק
במקרה שבו סוגרים את התיק בגין אי תביעת קטין, התיק יועבר לצורך רישום פנימי באגף הנוער בתחנה – המשמעות היא שהמידע נשמר בתוך המחלקה ונתון לעיני עובדי המשרד בלבד, ואילו כשהתיק מוגדר כפ"א משטרתי וסגור, התיק יהיה חשוף לכל בעל גישה למרשם הפלילי שבמשטרה.
מה עושים עם הגשת כתב האישום?
הורים שהוגשה כנגד ילדיהם הקטין תביעה, יפנו אל
עורך דין פלילי בתחום עבריינות נוער. במקרה שבו הקטין ימצא אשם בהליך, הוא יסתיים באופן של הגשת רישום פלילי במשטרה. עד לשלב הזה, ישנה אפשרות לפעול לזיכוי הקטין באופן מוחלט או למזער את הנזקים, ורצוי לפעול מהר. כתב רישום פלילי עלול למנוע מהנער להתגייס לצה"ל, להתקבל לעבודות או ללימודים עקב כך.