לאלו מכם שלא בקיאים בתחום או לעורכי דין המעוניינים להעמיק את הידע שלהם הנה הסבר קצר אודות ריבית פיגורים.
ריבית פיגורים היא למעשה ריבית אותה מחויב אדם לשלם במקרים בהם הוא מאחר בתשלומים שנקבעו בין שני הצדדים מראש, או במקרה של פיגור בתשלומים שנקבעו על ידי צו בית משפט. מדובר בריבית שונה מהריבית הרגילה משום שהיא איננה חלק מהחוב, היא אמצעי ענישה או הרתעה מפני אי תשלום חובות בזמן. בשל הצורך בהרתעה מדובר בריבית גבוהה משמעותית מן הריבית השייכת לחוב.
מי קובע את ריבית הפיגורים?
באופן עקרוני גובה ריבית הפיגורים נקבע על ידי החשב הכללי העובד במשרד האוצר, ולא מדובר בסוד גדול. כל מי שמעוניין לדעת מהו גובה ריבית הפיגורים יכול לעשות זאת בקלות שכן המידע מתפרסם באתר החשב הכללי של משרד האוצר. בדרך כלל ריבית הפיגורים גבוהה עד פי ארבע מגובה הריבית הרגילה.
מה קורה במקרים של שטר חוב?
ההתייחסות המשפטית לשטר חוב שונה מההתייחסות המשפטית לחובות אחרים, ולכן בדרך כלל הפסיקה המשפטית אודות ריבית פיגורים איננה חלה במקרים של המחאה או שטר חוב ונתונה להסכמה שבמשא ומתן בין שני צידי החוב. ישנם מקרים בהם גובה הריבית בגין איחור בפריעת חוב נמוכה מריבית הפיגורים, אולם ישנם גם מקרים בהם היא גבוהה מריבית הפיגורים.
כיצד מעכבים ריבית פיגורים?
יש כל מיני טכניקות באמצעותן ניתן לעכב ריבית פיגורים ולמנוע את הגדלת החוב. למשל, הגשת התנגדות רשמית להוצאה לפועל או טענה לריבית עושקת שאינה חלק מן החוזה. לשם פעולות מסוג זה יש להיעזר ב
עורכי דין המתמחים במשפט חוזים. השימוש בעורך דין במייצג מול ההוצאה לפועל יכול להוות את ההבדל בין חוב קטן לחוב גדול הרבה יותר.