מגזין פלילי
מעצר עד תום ההליכים
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2375 צפיות
-
כאשר ישנו כתב אישום, לאחריו מגיע פעמים רבות "מעצר עד תום ההליכים" או במילים אחרות – העמדה לדין. התביעה תוכל לבקש את עצירת החשוד, ומרגע שהוגשה התביעה החשוד יהפוך לנאשם. היא תוכל לדרוש מעצר עד לתום ההליכים, כלומר עד לסיום המשפט ולחריצת הדין. על מנת שתביעה תוכל לדרוש מעצר "עד לתום ההליכים", חייבת להתקיים עילת מעצר, ראיות "לכאורה" להוכחת ההאשמה, אין חלופת מעצר או אין אפשרות לשחרור בערובה ולנאשם מונה סנגור. לעתים הבקשה למעצר תתקיים בד בבד עם הגשת התביעה ולעיתם לאחריו אולם תמיד לאותו בית המשפט.
מהן ראיות לכאורה?
ראיה לכאורה הינה ראיה ככל הראיות אולם לא ניתן להכריע על פיה את הדין. מדובר למעשה בראיה גולמית, אובייקטיבית. הראיה הזו תהפוך לממשית אלא אם יסתרו אותה. ראיות אלו – טרם נבדקו ולא נבחנו בחקירה נגדית. המושג הזה נכון גם להליך הפלילי וגם להליך האזרחי. הוכחה לכאורה תוערך על פי ערכה או תרומתה לעתיד במשפט, כשהיא יכולה לסייע להבנת המכלול הקיים.
אמיתות של ראיות
ראיות הן בדרך כלל עובדות, אולם לא תמיד ניתן לאמת את מהימנותן, לאכן לא ניתן לקבוע לפיהן פסק דין, אולם במידה ויש בהן פוטנציאל ראייתי כדי לקיים סיכוי בעל סבירות להרשעה, אלו תיקראנה "ראיות לכאורה". מי שיבחן באם יש בראיות אלו סיכוי סביר כדי שתשמשנה להרשעה זה בית המשפט.
ראיות – שיש בהן חולשות
כשישנו כרסום בחומר הראייתי וניתן לקבוע שישנו מצד אחד סיכוי סביר שהן יכולות לשמש להרשעה, ואילו מצד שני יש בהן חולשות מסוימות שעשויות לשמש לשחרור הנאשם, עורך דין מיומן מטעם הסנגוריה יכול לנצל זאת על מנת לפעול כדי לזכות את הנאשם או לפחות להקל בעונשו של הנאשם.