אם הינך קורבן לרשלנות רפואית אזי שישנם מספר דברים שעלייך לברר, כגון מחיר העורך דין, עלות הגשת התביעה וכו´.
מידי שנה, מוגשות בישראל, מאות של תביעות בגין רשלנות רפואית, אשר בסופו של תהליך, מקבלים הנפגעים פיצוי כספי.
אם נפגעת מרשלנות רפואית, עלייך, באופן מיידי, לתעד ככל שתוכל את התהליך הרפואי, ככל שהתיעוד יהיה מקיף יותר, כך סיכוייך לזכות יהיו גדולים יותר.
הגדלת הסיכויים
את התביעה לרשלנות רפואית יש להגיש לא מאוחר מ-7 שנים מיום האירוע, שכן חוק ההתיישנות תקף גם כאן (קרי: התיישנות רשלנות רפואית), מה גם שהמוסדות הרפואיים אינם ששים לשאת באחריות כך שיצטרכו להוציא כסף מכיסם.
על נפגעי רשלנות רפואית לבחור את עורך דינם בקפידה שכן התהליך המשפטי עלול להיות יקר ולהמשך תקופה ארוכה ועל כן יש לבחור בעורך דין המתמחה בנושא.
איך בוחרים עורך דין?
תחום תביעות רשלנות רפואית הו תחום מסובך אשר יכול להיות יקר מאוד, ועל כן, ברוב המקרים, יסכימו עורכי דין שונים להיפגש עמכם מבלי לגבות תשלום עבור פגישת הייעוץ הראשונה.
תהיה זו הזדמנות נהדרת לפגוש את העורך ולהעריך את ניסיונו בהשוואה לעורכי דין אחרים.
כמו כן, מומלץ לבחור בעורך דין עם ניסיון רב ככל שאפשר אשר עבר עבור שני הצדדים בעבר – גם עבור הנפגע וגם עבור המוסד הרפואי.
סטנדרט עבודה
תביעת רשלנות רפואית היא תהליך אשר יכול לקחת המון זמן ועל כן חשוב להיות בטוחים שמה שעומד לפניכם הינו אכן רשלנות רפואית. טעות נפוצה אחת היא, שבמקרים רבים מאשימים את הגורם המטפל ברשלנות רפואית כאשר הוא עשה טעות בשיקול הדעת – טעות בשיקול דעת אינה נחשבת לרשלנות רפואית.
רשלנות רפואית מתרחשת רק כאשר המטפל מתנהג בצורה לא סבירה.