מגזין משפחה
חלוקת מוניטין ויכולת השתכרות בין בני זוג בגירושין
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2344 צפיות
-
בני זוג החיים יחד לאורך תקופת זמן – בין אם הם נישאים או לא, ולאח מכן נפרדים. התסריט הזה קורה בכשליש מהזוגות הנשואים, כלומר – כל זוג שלישי שנישא – מגיע לצומת הדרכים ולפירוק מערכת היחסים בין הצדדים, שכורכת גם טיפול בכל מה שהיה שייך לבני הזוג. מה יקרה בין בני זוג – כשהאחד השקיע ועמל בעבודתו ואילו השני היה בבית וטיפל בילדים? מה יקרה בין בני זוג כשהאחד הרוויח יותר והשני פחות – באופן משמעותי? כמובן שעל פי הסכם יחסי ממון מחלקים את הרכוש המשותף שנקנה בתקופת הזוגיות או הנישואין, זכויות וחובות שונים. אך מה עם המוניטין?
מוניטין עסקי בחלוקת רכוש
ישנה סבירות, כי המוניטין העסקי אשר הצטבר לאדם בזכות עסקים שעשה ובזכות ניסיונו, לימודיו, הבנתו וכישוריו, זה יחולק בין שני בני הזוג, ואילו שייך רק לאותו בעל עסקים. המוניטין העסקי הוא פרי מאמץ משותף, משום שכשם שהאחד עמל כדי להשיג את הישגיו, השני "משלם" על כך במטלות בית ובטיפוח המשפחה.
מערכת השואפת לקיום צדק חברתי
על מנת לחלק את המוניטין ואת פירותיו לאורך השנים, יש להראות שהתקיים פה אי שוויון ביכולת ההשתכרות והמוניטין מחד, ומאידך – שהאחד תרם לשני באופן מסוים, כך שסדר היום שלו היה פטור ממטלות מסוימות כדי לקדם את אותו המוניטין, או האם הצד החלש ויתר מאונס לאור הנסיבות, ולפיכך עורך דין משפחה מנוסה יכול להדגיש זאת בדרך המקובלת.
על אילו נכסי קריירה מדובר?
הכושר להשתכר במהלך הנישואין יכול להשתפר לאורכם – על אף שאלו נכסי קריירה שטמועים באותו אדם שעבד וזאת להבדיל מנכסים אחרים שנצברו על ידי בני הזוג. הפער – נוצר עקב הנישואין. בדרך כלל, כושר ההשתכרות הזה נכון לתקופת הנישואין בלבד, ואינו עתידי.