לאחר שהוגש מול אדם מסוים
כתב אישום, הוא יהיה כלול בתוך תיק הרישום הפלילי של אותו אדם במשטרה. קיומו של רישום שכזה עלול להעיב על דרכו בהמשך במציאת עבודה, או בכל מקום אחר. בנוסף, כאשר ידוע כי לאדם ישנו או היה כתב אישום, זה עלול להשפיע גם על דרכו ומקובלותו האישית בחברה. האופן שבו עורך דינו של הנאשם יגיש את הבקשה לביטול כתב האישום יכולה לשנות את גורלו של אותו אדם, ועל כן יש לפעול באופן מחושב. ניתן למעשה לבטל את ההגשה של כתב האישום אף בטרם הוגשה או לסגור את תיק החקירה במקרים שאינם מורכבים.
עינוי דין – מהו?כאשר ננקטים מול אדם הליכים פליליים אשר לוקים ב"סחבת" שלא נגרמה באשמתו, אותו אדם חווה אי ודאות בקשר לעתידו לאורך תקופת זמן ארוכה מהנדרש. במסגרת השיהוי הזה, גם משפחתו של הנאשם נפגעת, ותתכן אף פגיעה בפרנסתו. במקרים שבהם תתברר חפותו של הנאשם, הוא רשאי לפנות באמצעות עורך דין מטעמו כדי להציג תביעה בגין עוגמת נפש.
שיהוי מובהק בהגשת כתב האישוםכאשר משתהים זמן רב מהנדרש בהגשת כתב האישום, והסיבה אינה קשורה להתנהגות הנאשם וכן לתביעה לא הגישה הסבר מתקבל על הדעת לשיהוי זה, הרי שבית המשפט נוטה להקל בעונשו של נאשם זה. כאשר תועמד לבית המשפט טענה משפטית של "הגנה מן הצדק", כתב האישום עשוי להיות מבוטל עקב כך.
לוחות הזמנים להגשת כתב אישוםישנן הנחיות חדשות בגין לוחות הזמנים להגשת כתב אישום על פי סוג העבירה (פשע, עוון וחטא) ומהותה. לדוגמה – בעבירות שהן מסוג חטא, הגשת כתב האישום בתוך חצי שנה, ב
עבירות עוון – ההגשה בתוך שנה, עבירות פשע שהעונש להן 10 שנים או פחות – יוגש בתוך שנה וחצי או למעלה מ-10 שנים: זמן ההגשה בתוך שנתיים.