ניתוח לייזר להסרת משקפיים נהוג מזה עשרות שנים בארץ ובעולם, כשרק בשנות האלפיים החל להכנס לאופנה ולתפוס תאוצה על פי רמת הפופולאריות שצבר. על גל הפופוליזם עלו גם מכונים קטנים להסרת משקפיים אשר דרשו מחירים זולים יותר מלקוחות, כשהשירות בהתאם – ניתן על ידי רופאים פחות מנוסים או מכונות בלתי מאושרות לשימוש. המכונים הללו וגם המכונים הנחשבים אינם עמידים בפני נזקים אפשריים שאותם גורמים למטופלים, וגם בניתוח להסרת משקפיים קיימים נזקים וכישלונות שנמצאים במהלך הניתוח או לאחריו שנובעים מסיבות שונות, למרות שהניתוח אמור להיות פשוט לכאורה.
התופעות המדווחות לאחר ניתוח להסרת משקפיים
לאחר הניתוח שיכול לעבור לכאורה בשלום, עלולות להופיע תופעות כמו יובש בעיניים, ראיה מופרעת בחשיכה, החמרה במצב הקודם של העין, דמע, סנוור יתר, טשטוש או כל נזק אחר לקרנית. כאשר מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופא, המטופלים צפויים לפיצויים בגין אותו נזק, כפי שיוכח על ידי עורך דין מיוחד בנושא רשלנות רפואית.
איך יודעים שהייתה רשלנות רפואית?
ישנן כמה אפשרויות סבירות כדי שתתקיים רשלנות רפואית בעניין זה. הראשון הוא אבחון לקוי של המטופל לגבי סוג הניתוח להסרת משקפיים או לגבי כשירותו לניתוח בהתאם לציוד הניתוחי הקיים (הנתונים מצביעים על כ- 70% בלבד המתאימים לניתוח הסרת משקפיים). השני הוא ביצוע ניתוח בניגוד לפרקטיקה הקיימת, או שבוצע בחוסר זהירות מובהק.
איך קובעים אם הייתה פה רשלנות רפואית?
ראשית רצוי להציג את המקרה לעורך דין מומחה בתחום כדי שיגלגל את הנושא קדימה במידת האפשר. הידע שיש לעורך הדין בעניין יכול לסייע רבות בהוכחת הרשלנות הרפואית. יש לאסוף כל מסמך או פריט עדות אפשרי שיסייע להבין איך התבצע הטיפול ועל סמך אילו נתונים נתקבלו ההחלטות.