לא עובר יום בישראל ובעולם, שבו לא מתקיימת אלימות במשפחה. האלימות יכולה להתבטא במישור הפיזי או המילולי, תוך גרימת חבלות ופצעים, ניסיונות איום בכוח הגוף או בכוח המילה, הכפשות, העלבות, מילים גסות וקללות – אלו יכולים להיות מקצת הדרכים שינקטו מול בני זוג, הורים, ילדים, אחים וכן הלאה. ההתנהגות הכוחנית לכשעצמה, שבעבר הייתה מקובלת – לרבות כדי "לתקן עוולות" או כדי לחנך את הילדים וגם את האישה, כיום מתוקנת בחוק – אשר שם גבול להתנהגות שאינה רצויה ומקובלת בחברה – קל וחומר אם היא פוגעת באופן מסוים, כשחלק מהמקרים עלולים להסתיים אף במוות.
מקרים קלאסיים של אלימות במשפחה
למרות הניסיונות המרובים כדי להוקיע את האלימות מתוך גוף החברה בכלל והתא המשפחתי בפרט, עדיין ישנם סוגי אלימויות במשפחה שמהווים מקרים קלאסיים שהם נפוצים יותר. בין השאר אלו יכולים להיות הורים לילדים – בהרעבה, התעללות מינית מצד האם, האב או שניהם גם יחד, הזנחת קטינים, זו יכולה להיות אלימות כלכלית תוך מניעת הצרכים הבסיסיים של בן המשפחה כשהגורם האלים הוא בעל הממון בבית, הזנחת הורים מבוגרים, אלימות נפשית ועוד.
לפנות לעורך דין מתאים
חשוב ביותר לפנות לעורך דין משפחה אשר יש לו ניסיון ומומחיות לטיפול בבעיות אלימות במשפחה. אותו עורך דין ייעץ לפונים איך ניתן להתנהל מול אותו גורם אלים, ובאופן שימנע ככל האפשר אלימות נוספת ו"טעויות".
איך מטפלים בדפוס התנהגות אלים במשפחה?
יש לפנות אל המשטרה כדי לפתוח תלונה בגין אלימות במשפחה, להוציא צו הרחקה לבן המשפחה המאיים או האלים כדי למנוע מגע או קשר עם הקרבן, לפנות למחלקות סיוע סוציאלי ושירותי רווחה ממשלתיים, ניתן לקבל סיוע משפטי בחינם למתאימים לקריטריונים או לפנות למרכזי סיוע לנשים מוכות, לגברים מוכים ועוד.