מהירות היא אחת ממכות המדינה, לעיתים ניראה כי מהירות מותרת היא רק בגדר המלצה בכבישי מדינת ישראל. על מנת להתמודד עם מכת מדינה זו משטרת ישראל אוכפת את מהירות הנסיעה במגוון שיטות.
כבר שנים שתאונות דרכים נחשבות כמכת מדינה וזאת למרות שבשנים האחרונות ניראה כי יש ירידה קלה בכמות הנפגעים בתאונות הדרכים. לנסיעה במהירות מופרזת משמעות מכרעת לתאונות דרכים והגורמים השונים לתאונות בכבישי המדינה. ממשלת ישראל באמצעות המשטרה מנסות להילחם בתופעה זו במגוון רב של דרכים, חלק באמצעות חינוך וחלק באמצעות אכיפה.
מד מהירות הלייזר
אחת מהדרכים באמצעותן משטרת ישראל אוכפת את מהירות הנסיעה היא באמצעות מד מהירות הלייזר, הממל"ז. מכשיר הלייזר פועל בעיקרון של שיגור קרן לייזר לכיוון רכב נוסע ומדידת המהירות והמרחק עד לפגיעה ברכב. הלייזר עצמו אינו ניראה לעיןץ על מנת שתתקבל תוצאה מדויקת על השוטר למקד את קרן הלייזר על הרכב הנוסע. קרן הלייזר פוגעת ברכב הנוסע וככה למעשה מודדת את מהירות הנסיעה.
אמינות מכשיר הלייזר
שאלות נוגע לאמינותו של מכשיר הלייזר עולות כל הזמן ואף הגיעו לבית המשפט העליון מספר פעמיים. קביעתו של בית המשפט העליון הייתה כי מכשיר הלייזר אמין וקביל. למרות זאת בית המשפט קבע כי יש מספר תנאים מוקדמים שצריכים להתקיים על מנת שהבדיקה תעמוד במבחן החוק. התנאים הם: שטווח הלזירה יהיה גדול מ 300 מטר ושמכשיר הלזירה יונח על חצובה על מנת לאפשר את יציבות המדידה.
בדיקות נוספות
מלבד הממל"ז יש עוד מספר דרכים לאכוף מהירות נסיעה, הרשונה היא מצלמת בדיקת מהירות הפזורות לצידי הכביש ואומדות את מהירות הנסיעה של הרכבים, דרך נוספת היא מד מהירות אלקטרוני לרכב, גם מכשיר זה הינו מצלמה המסוגלת לצלם גם רכבים שאינם צמודים מכשיר נוסף הבודק את מהירות הנסיעה הוא ההוסקאר, מכשיר זה נמצא בתוך ניידת משטרה ובאמצעותו אפשר למדוד את מהירות הנסיעה הממוצעת של רכב.