במציאות שבה בתי המשפט עסוקים לעייפה באינספור תיקים, וכל השבתה במשק עולה מיליונים, פתרונות ביניים כגון בוררות וגישור הופכים פופולאריים מאי פעם. אך בעוד גישור הוא הליך משפטי בעיקרו שתוצאותיו מחייבות, בוררות הוא הליך חלופי למשפט הנעשה מבחירה. ההבדלים הדקים שבין בוררות וגישור
בעוד גישור הוא
הליך משפטי בעיקרו אשר בו ממנה בית המשפט מגשר מטעמו ולפי קביעתו אם לא הגיעה השופט לפסיקה מוחלטת, או יש מקום לביצוע פשרה שתהיה מוסכמת. במקרה של גישור שני הצדדים מחוייבים לקבל את פתרונו של המגשר, גם הצד שאולי מפסיד מן הפתרון הזה.
בוררות לעומת זאת, הוא צעד אשר בוחרים בו עסקים אשר מצויים בסכסוך.
מיהו הבורר?
הבורר הוא אדם שנבחר ומקובל על ידי שני הצדדים והוא לרוב מתחום המקצוע עצמו. הצעתו היא לרוב פשרה אשר אם מסכימים עליה ניתן לקבלה ולהמשיך הלאה כל צד לדרכו, ואם אינה מתקבלת אזי אפשר להמשיך בבבוררות או לפנות לבית המשפט.
בבוררות עסקית יש לא מעט יתרונות
אחד מן היתרונות הגדולים של בוררות עסקית היא העובדה שמדובר בהליך שחוסך המון זמן. לרוב הבוררות עורכת מספר ימים ומגיעה לתוצאה נאותה על ידי שני הצדדים. זאת בניגוד לגישור שיכול לקחת זמן עד שבכלל הצדדים יגיעו להליך משום שיש צורך בצו בית משפט לשם החלת הליך הגישור. בנוסף, העובדה כי הצדדים הם אלו שבוחרים את הבורר, מקלה על הליך פשרה שיהיה אכן מקובל על ידי שני הצדדים ושבהחלט יהלום את כוונותיהם. בנוסף, הבורר מעצם הבנתו בתחום המחלוקת יכול לסייע להגיע להסדרים ולהבנות לגבי איך למקסם וליצור שיתוף פעולה בין הצדדים.
קיימים גם חוקים בנושא
אך אם חשבתם כי מדובר בהליך החופשי מפיקוח ונתון לבחירתם של הצדדים, טעות בידיכם. קיים בארץ חוק בוררות, אשר מי שמעוניינים ללכת על הליך בוררות בין עסקי ובין בכל תחום אחר, מחוייבים לנהוג לפיו.