מגזין משרד הבטחון
הסכם ממון טרום נישואין
כיום, בני זוג רבים בוחרים לחתום על הסכמי ממון טרם נישואיהם או כניסתם לברית זוגיות כזו או אחרת. הסכמי הממון הם חוזים בכתב, הנכתבים בין שני בין הזוג שנכנסים לברית, ונועדו להסדיר את כל ענייני הרכוש ביניהם בהתאם לרצונותיהם השונים.
- מערכת האתר
- |
- 27/6/2013
- |
- 16:53
- |
- 2418 צפיות




-
ייעודו העיקרי של הסכם הממון הוא הגנה כלכלית על כל אחד מהצדדים במקרה של פרידה. בניגוד לתדמית שיצאה להם במדיה הפופולארית, הסכמי הממון משמשים לא רק זוגות בהם אחד מהצדדים עשיר יותר מהצד השני באופן דיס-פרופורציונאלי, אלא גם זוגות צעירים רבים הנכנסים לברית הנישואין עם מעט כסף בחשבונם ומעוניינים לבטח את עצמם מבחינה כלכלית במקרה של פרידה. עוד חשוב לציין כי להסכמי הממון השונים אין כל משקל או משמעות אלא במקרה של פרידה ואין בהם משום הפרעה כלכלית לבני הזוג בתקופת נישואיהם.
חלקי הסכם הממון
כל הסכם ממון מורכב משני חלקים עיקריים - רכוש הנצבר טרם הכניסה לברית הזוגיות, ורכוש הנצבר מרגע הכניסה לברית המשותפת
:
- רכוש הנצבר טרם הכניסה לברית הזוגיות – בחלק זה של ההסכם על כל אחד מבני הזוג להחליט איזה חלק מרכושו ברצונם להשאיר כרכוש אישי שלו ואיזה חלק ברצונו להפוך לרכוש משותף (שיחולק בין שני בני הזוג במקרה של פרידה).
- רכוש הנצבר במהלך תקופת הזוגיות – בחלק זה של ההסכם מחליטים בני הזוג יחדיו אם ברצונם להחיל שיתוף מוחלט של כלל רכושם או שמא לתת משקל להשקעה הנפרדת של כל אחד מהם בנכסים. מאחר ולא ניתן לחזות את המצב הכלכלי העתידי של בני הזוג מראש, הסכם הממון מציע מתווה כללי לאמידת מערך היחסים הכלכלי בין בני הזוג.
חשיבות הסכם הממון
חשיבותו של הסכם הממון נעוצה בכך שמדובר בדרך היחידה בה ניתן להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג באופן שונה מהוראות חוק יחסי הממון בין בני הזוג. מכיוון שמדובר בחוק כללי שאינו יכול לתת מענה לצרכיהם של הזוגות השונים, הסכם הממון, שמשקלו המשפטי רב יותר ממשקל החוק, מהווה לעיתים את האלטרנטיבה היחידה ועל כן מומלץ להעזר בשרותי עורך דין בתחום זה