בשנים האחרונות הפך הליך הגישור לנתיב מרכזי בעולם המשפט, ההליך מעמיד במרכזו את הצדדים עצמם תוך שימת דגש על רצונם האישי ומיצוי זכויותיהם המלאות על ידי הסכמות אליהם יגיעו הם בעצמם תוך סיוע והכוונה מתמדת של מגשר מוסמך אשר ישמש כמורה דרך לאורך ההליך.
הליך הגישור הינו הליך חלופי להליך משפטי, בו הצדדים לסכסוך עצמם דנים בסוגיה המשפטית הקיימת ביניהם ויחדיו מגיעים להבנות והסכמים על דרך של פשרה. את כל מהלך ההליך מלווה את הצדדים מגשר מוסמך אשר יכווין וידריך את הצדדים לקיום שיח איכותי, נוח, נעים ופתוח תוך הקפדה על שמיעת רצונם ובעיותיהם המלאות של כלל הצדדים. צדדים להליך גישורי אשר צלחו את ההליך והצליחו להגיע בינהם להסכמות יוכלו בכל עת להגיש את ההסכם בינהם לבית המשפט אשר יעניק לו תוקף של פסק דין.
הליך הגישור בתחומי המשפט השונים
הליך הגישור מתקיים במגוון גדול של תחומי משפט החל מהליך גישורי בסכסוכים מסחריים ועסקיים, דרך סכסוכים כלכליים שונים וכלה בסכסוכי אישות משפחתיים. הליך שם את עיקר הדגש על תוצאה כדאית לשני הצדדים לסכסוך, תוך ניהול משא ומתן מחושב, רצוני ומושכל כך שכל הצדדים יהיו מרוצים. הליך הגישור יכול לחסוך כאב ראש רב
מהלך הליך הגישורהגישור הינו הליך וולנטרי, קיומו של ההליך תלוי ברצונם של הצדדים בשני תחומים עיקריים, ראשית בבחירת המגשר עצמו, אשר נבחר על ידם ונדרשת הסכמתם המלאה לבחירתו. שנית, כל אחד מן הצדדים יוכל בכל עת לבחור להספיק את הליך הגישור ולהביא את הסכסוך לפתחו של בית המשפט.
שני הצדדים מרוצים
אחת הדוגמאות הבולטות בעולם המשפט לאיכותו וטיבו של ההליך הגישורי מדברת על סכסוך בין שני אנשים הטוענים לבעלות על תפוז. כל אחד מהם טוען כי התפוז הוא בבעלותו הבלעדית ולכל אחד מהם תוכניות לשימוש בתפוז. במהלך ההליך הגישורי בין הצדדים התגלה כי אחד מהצדדים מעוניין להכין מהתפוז מיץ ואילו הצד השני מעוניין להכין ריבה מקליפת התפוז. בסופו של ההליך כל אחד מהם קיבל את שביקש ויצא מרוצה.