בשנים האחרונות עלתה רמת הפשיעה באזורים המיועדים לחקלאות בישראל. ההתמודדות היא לא רק מול שודדים אשר גונבים את היבול, אלא לעיתים גם מול ונדליסטים שמגיעים רק בכדי להרוס.
אם לשפוט על פי הנתונים העולים ממחקרים, הפשיעה החקלאית בארץ, אשר עולה בכמות מדי שנה, מהווה יותר מ-7% מהפשיעה הכללית באזורים הכפריים במדינת ישראל. פשיעה חקלאית היא לא בהכרח גניבה של יבולים או הריסתם, אלא יכולה להיות גם גניבת בקר ו-ונדליזם במתקנים של האזור החקלאי. גם גניבת כלי עבודה, טרקטורים וכדומה, הם תחת אותה כותרת. הפשיעה החקלאית כמובן נכנסת תחת התחום הפלילי, ואם אתם מחזיקים בשטח חקלאי ונדרם לכם נזק, התייעצות עם עורך דין פלילי היא הכרחית.
פשיעה ומשפט
מערכת המשפט בישראל בשיתוף עם המדינה, החליטה להיאבק בתופעה אשר צוברת תאוצה במשך השנים ולא נראה כי תיפסק בקרוב. הוקמה יחידה מיוחדת אשר אחראית על טיפול בנושא המורכב שטומן בחובו מספר אלמנטים שונים. הצבא גם משתף פעולה כאשר נעזר בלוחמיו למען ביצוע סריקו באזורים הקרובים לבסיסים וכדומה.

פשיעה חקלאית - מגמה של עלייה בענישה
הבדל בין פשיעה חקלאית לאחרת
החוקה בישראל מתייחסת לכל עבירה פלילית כאל עבירה חמורה. אם כי בשנים האחרונות כאמור, החל בית המשפט לתת דגש בתחום הענישה על אנשים אשר מבצעים עבירות פשיעה בחקלאות. ניתן להביט ב
פסקי דין שאולי לעיתים יראו חמורות ביחס למקרה, אך זה משקף את החלטת בית המשפט להחמיר בנושא.
מקרים מפורסמים
מקרה של גניבה באתר חקלאות של יותר משמונים כבשים, תוך השחטת הציוד במקום הביא את בית המשפט להטיל מאסר בפועל של שש שנים על האחראים לכך בנוסף לקנסות אשר הסתכמו ביותר מאה וארבעים אלף שקלים. כמו כן, במקרה נוסף בית המשפט גזר ארבע שנות מאסר על אדם שהואשם בגניבת בקר.