כאשר רוצים ליישב סכסוך, ניתן להגיש בקשה לעורך דין מגשר אשר לא בהכרח יוביל לפתרון הסכסוך, אבל בהחלט יכול לגרום לו להסתיים בצורה מכובדת.
סכסוך שהגיע עד להליך משפטי, הוא בדרך כלל לא סיכסוך שהצדדים יצליחו למצוא לו פתרון בדרכי נועם. עם זאת, השכרת שירותיו של
עורך דין מגשר יכולה לשנות את כל הסכסוך ולעזור בפתרונו. באמצעות עורך דין המומחה בתחום הגישור ופתרון הסכסוכים ניתן להגיע לעמק השווה בין אם בחלוקת רכוש ובין אם הסכסוך הוא עסקי ולא בהכרח משפחתי. לאחר שכבר הגיע הסכסוך להליכים משפטיים, אפשר להגיש לבית המשפט בקשה ליישוב סכסוך.
סעיפי הבקשה
כיצד ניתן להגיש את הבקשה? ראשית צריך לשכור את שירותיו של עורך דין המתמחה ביישוב סכסוכים, אשר יגיש בקשה לפי טופס 26ב לה יצורף טופס 26א שהוא למעשה טופס התצהיר. בית המשפט יכול להעביר את בני הזוג ליחית הסיוע בהסכמתם כמובן, למעץ ייעוץ או פשרה. אם הגשתם בקשה ליישוב סכסוך והסכסוך לא נפתר, דעו שבשנה הקרובה לא תוכלו להגיש בקשה נוספת.
בקשה לגישור - לא בהכרח תפתור את הבעיה, אך בהחלט ניתן להגיע לפשרה
סירוב? גם זה קורה
אם בן הזוג שנגדו כביכול הוגשה התובענה החליט שהוא אינו מופיע בפני יחידת הסיוע, ובנוסף הוא מסר על כך הודעה בכתב, בית המשפט יחליט על חידוש ההליכים בפניו. כלומר, בית המשפט יורה לבן הזוג אשר הגיש את הבקש ליישוב הסכסוך, להגיש בקשה של תביעה בתוך שלושים יום כנגד בן הזוג שסרב להגיע ליחידת הסיוע. אם לא יוגש כתב תביעה, הבקשה תימחק.
הליך ביחידת הסיוע
רק אם שני בני הזוג החליטו שברצונם ליישב את הסכסוך ושניהם רוצים לשתף פעולה, ניתן להגיע לפשרה. הצדדים יגיעו ליחידת הסיוע במטרה למצוא פתרונות ולהגיע להסכמות, ובית המשפט יעכב את ההליכים המשפטיים לשלושים יום, עד שימצא פתרון.