תקנות סדר הדין האזרחי קובעות כי מרגע בו מתקבל אצל הנתבע כתב תביעתו של התובע, עומדים לראשות הנתבע כ30 יום להגשת כתב הגנה מטעמו. לפניך הסבר קצר אודות כתב ההגגנה וסדרי הדין
כתב ההגנה הינו כתב בי-דין בו משיב הנתבע לטענות שהועלו על ידי התובע. בכתב התביעתו, נדרש הנתבע להשיב ולומר האם הוא מודה בטענות שהועלו כנגדו, האם הוא מודה בהן באופן חלקי או לחילופין האם הוא כופר בכל האישומים. בהתאם לאמור בתקנות, כתב ההגנה נדרש להיות מפורט ולהתייחס לכל אחד מהטיעונים שהועלו בכתב התביעה ואין להסתפק בהכחשה כללית.
הגשת כתב הגנה עצמאית
ישנם נתבעים המעוניינים לחסוך בכספם ולדידם יש בכוחם לטעון כנגד התובעים בכוחות עצמם ללא סיוע של עורך דין מיומן, אך חשוב לזכור כי הגשת כתב הגנה באיחור או לחילופין הגשת כתב הגנה המעלה טענות בדים, יביא למתן פסק דין כנגד אותו נתבע, והכך ייגזר דינו. לאחר מתן פסק הדין תשתנה הפסיקה רק במקרים קיצוניים וחריגים בהם הוגש ערעור ובהתאם לשיקולו של בית המשפט. לאחר מתן פסק הדין תשתנה הפסיקה רק במקרים קיצוניים
איך כותבים כתב הגנה?
כתב הגנה ברוב המקרים, הינו כתב בית הדין הראשון, שניתן על ידי הנתבע ומוצג בפני בית המשפט והצד שכנגד, בכתב טענות זה יש לפרט לעומקם של דברים אודות כל טענה שהועלתה בכתב התביעה , לרבות מסמכים ואסמכתאות שיתלוו ויתמכו בפרשת ההגנה.
כתב הגנה ותביעה שכנגד
בנוסף לכתב ההגנה רשאי הנתבע לתבוע את התובע הראשי במידה ויש לנתבע טענות כנגד התובע שלא הועלו בכתב התביעה המקורי ועל כן לא מצא את המקום להעלות את הטענות. בניגוד לכתב ההגנה בו הנתבע מעלה טענות כנגד הטענות שהועלו נגדו, בתביעה שכנגד רשאי התובע להעלות טענות חדשות.
אולי תתעניין גם ב: