מדי שנה נשללים הרישיונות מאלפי נהגים, לעיתים גם בניגוד לחוק. איך מתנהלת שיטת הניקוד ואיך פוגעת הרשות בזכותם לחופש התנועה של אלפי נהגים, וכיצד ניתן להמנע ממצבים אלה?
שלילה מנהלתית יכולה לקרות גם בכביש, כאשר שוטר תופס נהג עם כמות אלכוהול גבוהה בדם, או לחילופין, לאחר שנסע במהירות מופרזת ונתפס. נשאלות מספר שאלות, אשר יכולות לעזור לכם אל מול הרשות, אשר לעיתים ולכאורה, מבצעת שלילה לא חוקית.
פסילת רישיון לא חוקית
בבית המשפט הישראלי מאמינים שאין להעניש פעמיים על אותו מקרה את הנאשם, גם אם מדובר בנהג רכב. משמע הדבר הוא שאם הנהג כבר קיבל עונש על המעשה שעשה, אינו יכול לקבל על כך עונש נוסף.
שיטת הניקוד
כל נהג שרישיונו אמור להישלל, יכול לבקש שימוע בפני רשות הרישוי ובפני הפקידים במשרד, זאת בכדי לנסות למנוע את השלילה. רוב הנהגים שרישיונם נשלל לא מודעים בכלל שקיימת זכות לשימוע ואינם מנצלים אותה. התייעצות עם
עורך דין לתעבורה תפתור את רוב הבעיות שלכם, כאשר הוא יאמוד את זכויותיכם ויעזור לכם להקל בעונשכם.

רק בתעבורה - ענישה על ענישה על ענישה
השימוע – ריקני וחלול
אמנם האופציה של השימוע קיימת במקרה שרישיונכם אמור להישלל, אך אופציה זו אינה אפקטיבית, מכיוון שהפקיד אשר עורך את השימוע אינו יכול לחרוץ את דינו של הנהג, לכאן או לכאן. הוא אינו יכול להחליט אם רישיונו של הנהג ישלל או יוחזר אליו.
רמיסת זכויות האדם
רק בתעבורה, ניתן לרמוס את זכויותיו הבסיסיות של האדם, אשר נגזרות מתוך חוקי היסוד של מדינת ישראל. נהג אשר מבצע עבירת תנועה, יישא לעיתים גם בתשלום על דו"ח, גם יקבל נקודות, לעיתים רישיונו ישלל, או יעמוד למשפט, ובעבירות מסויימות גם רכבו יוחרם. ענישה על ענישה על ענישה.