התאגדות כחברה מהווה מעניקה לבעליה יתרונות בולטים בכל הקשור למיסוי רווחי ההון בגין פעילותה, אך לעיתים ניתן להבחין בסיטואציות בהן הליך פירוקה מרצון של חברה הוא שיהווה יתרון כלכלי בעבור בעליה.
מצב זה, בו יש יתרון כלכלי לבעלי החברה, נכון בעיקר כאשר מצוייה החברה בהפסדים כלכליים דבר אשר יגרור להפסד הון בקרב בעלי המניות שכן הם שיאלצו לממן את ההפסדים.
קיזוז הפסדי הון כנגד רווח הון
את הפסדי ההון הנצברים בחברה ניתן לקזז כנגד כל סוג של רווח הון שנצבר באותה שנת מס. רווח הון יכול שיהיה מורכב משבח מקרקעין, רווח שנוצר כתוצאה מפעילות בשוק ההון, דיבידנדים, מכירת נדל"ן, הכנסות ריבית ועוד וכל זאת בתנאי ששיעור המס בגינם אינו עולה על שיעור של 25%. חשוב להדגיש שגם במצבי קיצון בהם לא ניתן לבצע קיזוז מלא של הפסד ההון באותה שנת מס ישנה האפשרות לקזז את רווחי ההון ם בשנים העוקבות, וזאת ללא הגבלה מסוימת בזמן.
רשם החברות מקיים מערך אכיפהבמטרה לגבות קנסות על אי תשלום אגרות
עצירת הפסדים בחברה לא פעילה
לאור האמור בחוק החברות בעבור כל חברה הרשומה ברשם החברות כחברה פעילה, נדרשים בעלי מניותיה לשלם אגרות שנתיות גבוהות, חברה הנמנעת מתשלום חובות אלה תאלץ לשלם קנסות כספיים גבוהים ביותר שעלולים להצטבר לסכומים גבוהים של עד 250,000 ₪. בהתאם לאמור בחוק מקיים רשם החברות מערך אכיפה שתפקידו הוא לאתר את אותן חברות מפרות חוק להטיל עליהם עיצומים כספיים ולאכוף אותם. יודגש כי בנוסף לקנסות הכספיים רשאי רשם החברות להטיל עונשים וסנקציות נוספות על בעליהן של חברות מפרות.
היוועצות בעורך דין מומחה
עורך דין המתמחה בדיני החברות ו/או דיני המיסים בישראל, יוכל לסייע בידכם בקבלת החלטה האם הליך של פירוק חברה יכול לסייע בידכם ולהוות בעבורכם יתרון כלכלי ניכר. עורך דין מומחה ידע להכוין אתכם לעבר הליך נכון ומושכל עבורכם.