כולנו מכירים את נושא ההסכמים לקראת הכניסה למעגל הנישואים, כמו הסכמי ממון וכדומה, אך מה קורה כאשר זוג נשוי רוצה לערוך הסכם כשהוא בתוך הנישואים? ננסה לענות על השאלה במאמר הבא
לא פעם נתקלים עורכי דין בבני זוג אשר רוצים לערוך הסכם ממון טרם נישואיהם, אותו לרוב מציע האדם שהוא בעל הממון הרב יותר מבין בני הזוג, אך לא תמיד. עם זאת, בית המשפט קובע שלא מספיק שההסכם בין בני הזוג יהיה חתום על ידי שניהם בכדי שיהיה בר תוקף, אלא חייב לעבור דרך עיני השופט שייאשר אותו וישוכנע שההסכם אכן נעשה מתוך רצונם החופשי של שני בני הזוג ושכל אחד מהם אכן מבין על מה הוא חותם ומה התוצאות של ההסכם במקרה של גירושין.
ומה הלאה?
בחוק יחסי הממון יש המון סעיפים, ובכדי שיהיה אפשר לשמור על זכויות הצדדים, בית המשפט בודק ומוודא עם שני בני הזוג כאמור, ששניהם מבינים את נוסח ההסכם ואת ההשלכות לגביו. כמו כן, הצד שיותר מוותר נשאל מספר שאלות על ידי השופט בכדי שהשופט ידע האם האדם שמולו מבין על מה הוא מוותר.
הסכמים בתוך הנישואים - יכולים להיות כבילים גם אם לא הובאו בפני שופט
האם ההסכם תקף?
בשביל שלא תתעוררו בוקר אחד ותגלו כי ההסכם שחתמתם אינו תקף כלל, כדאי שתפעלו לפי אמות המידה המקובלות ותקחו אותו מראש לאישור בית המשפט לענייני משפחה, זאת באמצעות השכרת שירותיו של
עורך דין לענייני משפחה שיגיש את ההסכם לבית הדין הרבני או לבית המשפט.
גם אם לא אושר על ידי שופט
עם זאת, ישנם תקדימים שמראים שלעיתים הסכמי ממון שנעשו בין בני זוג ולא הובאו לידיו של שופט, כן מקבלים תוקף משפטי, אם מרגע החתימה על ההסכם בני הזוג עשו את כל מה שכתוב בו ולא סטו ממנו. במקרה כזה בית המשפט יכול לעיתים לפסוק על כך שההסכם יהיה מחייב.