מגזין מסחרי
רישום עמותה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2809 צפיות
-
עמותה היא קבוצה של שני אנשים או יותר אשר גילם עולה על גיל 18. ישנם כללים מנחים ברורים לניהול של עמותה באמצעות "חוק העמותות", שכן אם לא הם היא אינה מוכרת על פי חוק כעמותה ולא נהנית מהזכויות שלה. תכלית הקמת העמותה היא שיפור אורח חייהם של אנשים או קבוצות שונות מכלל האוכלוסיה. על- פי חוק העמותות, עמותה אינה קמה למטרות רווח, כלומר – אין היא משלמת לחבריהן. בישראל קיימות כ- 30,000 עמותות רשומות.
כיצד עמותה מממנת את פעילותה?
מקורות ההכנסה של עמותה יכולים להיות ממימון ציבורי במסגרת תקציב המדינה ומרשויות מקומיות, מדמי חבר לעמותה, מהכנסות שהעמותה מייצרת בעצמה ומתרומות.
אילו מוסדות חייבים להיכלל בכל עמותה?
ישנם שלושה גופים אשר חייבים להיות חלק מן העמותה: אסיפה כללית, ועד מנהל וועדת ביקורת. האסיפה הכללית מתכנסת לפחות פעם בשנה, ותפקידה לשנות את תקנון העמותה, להחליט מי יהיה בוועד ובועדת הביקורת ואף לפרק את העמותה. הועד המנהל חייב להיות מורכב משני שותפים לפחות והוא המחליט על פעילות, תפקוד וניהול העמותה, ואילו ועדת ביקורת המפקחת על שני הגופים האחרים מורכבת לפחות שני שותפים שלהם הצביעה האסיפה הכללית, ויכול שיוחלפו על ידי רואה חשבון. בכל מקרה, אם אותה עמותה מגלגלת יותר ממיליון שקלים בשנה, יש לה חובה להעסיק רואה חשבון.
כיצד רושמים עמותה?
תהליך רישום עמותה מתחיל בהגשת טופס "בקשה להקמת עמותה" לרשם העמותות. אותה הבקשה חייבת להכיל תוכן מפורט וקבוע: שמות מקימי העמותה, שמות מבוקשים לעמותה (למידה והשם כבר תפוס תבחר העדיפות השניה), יעדים לטווח קצר ולטווח ארוך, וגם את התקנון. בתצהיר מקימי העמותה לוקחים על עצמם את האחריות להקים את העמותה ולנהל אותה, חתימת התצהיר חייבת להיעשות בנוכחותו של עורך דין.