הרצון בקשר זוגי יכול לעתים לעלות גם בגירושין ממנו; כאשר מסתירים מידע מפני בן הזוג בטרם החתונה. הסתרת המידע יכולה להיות גם בדבר רכוש שנצבר במהלך החיים הזוגיים. איך להתנהל כשבן הזוג מסתיר מידע?
ישנם מקרים שונים של הסתרת מידע מבני הזוג, בין אם מדובר על מידע שיכול היה שלא לקשור בין בני הזוג יחדיו אילו בן הזוג היה מודע לו לפני הנישואין, או הסתרה של מידע אודות רכוש שנצבר במהלך הנישואין – על מנת שבן הזוג שמתגרש ממנו לא יחלוק את הרכוש עימו במסגרת איזון המשאבים. מכאן, בעלי נכסים או השקעות גדולות אחרות נוהגים להסתיר או להבריח את הנכסים, במיוחד כשגירושין עולים על הפרק.
איך יודעים שהתמונה כולה נראית לעין?
כאשר בני הזוג מעוניינים להתגרש ולחלק ביניהם את הנכסים באופן מאוזן ובכלל, הרי שיש לפרוש את כלל הנכסים והאפשרויות הכספיות, כדי לדעת את מה לחלק ואיך. ישנן פעמים, שבהן התמונה הנראית לעין רחוקה מן המציאות. כדי להגיע למידע אודות הרכוש כולו שנמצא אצל בני הזוג, ניתן לבקש הוצאת "צו גילוי מסמכים" מבית המשפט.

גילוי נכסים בהליך גירושים
הליך גילוי המסמכיםישנה חשיבות גבוהה להליך גילוי המסמכים ב
בית המשפט לענייני משפחה. זאת, כדי לוודא כי כל הקלפים אכן פתוחים, ובלא שצד מסוים יהנה מיתרון על פני השני, בעוד השני מציג את כלל מרכולתו בתום לב.
הסתרת הנכסים או הברחתם לצד שלישי
העברתם של נכסים לידי צד שלישי עלולה לסבך את התביעה, ולהניח את מטלת הבירור אצל חוקר אשר יבדוק את העניין לעומקו לאור נתונים שונים שידו משגת. משום כך, רצוי שלא להמתין רגע אחד, משום שפעולה מהירה ככל שניתן יכולה להציל סכומי עתק – וככל שיותר מוקדם, כן ייטיב למצוא הוכחות לטיעונים שיעלו בפני בית המשפט בתביעה.
לפנות לעורך דין
יש לפנות לעורך דין בתחום הגירושין, אשר מנוסה בתחום זה, ולהתייעץ עימו באשר לאסטרטגיה הנדרשת. כבר בשלבים ההתחלתיים יש לאסוף כמה שיותר מידע לגבי המצב הכלכלי של בן הזוג וכמובן לשמור על החשאיות. גם במידה שבן הזוג הקדים, חשוב מאוד להפעיל את החוקר הפרטי, ולקחת בחשבון שחקירה מסוג זה עלולה לארוך פרק זמן לא קטן אולם לעתים קרובות זה משתלם.