על פי בית הדין הרבני, אדם המקיים יחסי אישות עם אישה אחרת מחוץ למערכת נישואיו יחויב בגט. כדי לטעון שהבעל "רועה זונות",
המשמעות של הביטוי "רועה זונות" הוא קיום יחסי אישות עם נשים אחרות, האסורות לאותו אדם נשוי. נשאלת השאלה, האם הוכחתו של מעשה זה גוררת חיוב בגט? על פי רבי עקיבא, מספיק שבעל ימצא אישה אחרת הנאה מאשתו – ואשתו הנוכחית לא תמצא חן בעיניו, יהיה יכול לשלח אותה בגט. מאידך, גם לאישה ישנן עילות שבהוכחתן תוכל לקבל ממנו את הגט; אחת מהן היא "רעיית זונות". המשמעות היא קיום יחסי אישות עם אישה נוספת אחרת על אישתו או אפילו מגורים עימה בעודו נשוי.
האם ניתן לדרוש שלום בית?
על פי דייני בית דין, ניתן לכפות גט מעושה על בעל ש"רועה זונות" – מקיים חיים מחוץ לנישואיו עם אישה אחרת (ובמקרה של איש אחר, יש כאן שאילתא נוספת). זאת, אלא אם הראה התנהגות של חרטה ורצון לתקן את הקיים. הרי שאז, בית הדין לא ימהר לפרק את המערכת, במיוחד כשמעורבים בה ילדים משותפים. בית הדין ידון בשאלה האם ניתן להחיל על בני הזוג "שלום בית".
חיוב בגט לבעל
תנאים לקיומו של שלום בית"שלום בית" מתקיים כשישנו שיח ודיאלוג בין שניים שמעוניינים לפתור ביניהם את המחלוקת הקיימת, גם כשהבית נתון בשעת משבר כולל. ישנו עניין גם לערב גורמים סוציאליים שונים כדי לסייע לצדדים להגיע לפתרון אופטימאלי כמו בהליך גישור או הליכה לטיפול זוגי. כל עוד ניתן להראות נכונות בידי שני הצדדים לשפר את דרכיהם, יש מקום לשלום בית. במידה שמדובר על אלימות במשפחה למשל, המצב מערער את היכולת של התא המשפחתי להשתקם.
עירבון או הוכחה לחזרה לחיי זוגיות
בית הדין הרבני אינו יכול, מבלי לתת תקופת מבחן מסוימת, לדעת אם אדם שהתחרט על מעשיו יתנהג בהמשך ללא עירבון כל שהוא או מתן הוכחה לכך שלא ימשיך להתראות עם נשים נוספות או שלא יכה שוב את האישה. מכאן, שיש להתייעץ עם עורך דין מאותו התחום אשר בוחן את המקרה לעומק ומייצג את מי מהצדדים תוך הצגת ראיות מתאימות.