מגזין מסחרי
פירוק חברה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2180 צפיות




-
תהליך של פירוק חברה מציין כי מרגע תחילתו החברה כבר לא קיימת יותר, הקשר החוזי בין החברה לבין אנשיה פורק וכן הקשר בין האנשים לבין עצמם. זהו הליך מקביל לתהליך "פשיטת רגל", כשפשיטת רגל מתייחס לאדם פרטי (עוסק מורשה), בעוד פשיטת חברה מיוחסת לחברה בע"מ. החוק בישראל מכיר בשלושה סוגי הליכים של פשיטת רגל: פירוק מרצון, פירוק בהוראת בית משפט ופירוק בפיקוח בית המשפט.
כיצד מתבצע הליך פירוק חברה?
הבקשה לפירוק מוגשת לבית המשפט המחוזי אשר באזורו החברה רשומה, או ששם מקום עסקיה העיקרי. את הבקשה לפירוק החברה ניתן להגיש בשם החברה עצמה, נושה של החברה, שותף של החברה, הכונס הרשמי, רשם החברות והיועץ המשפטי לממשלה בהתאם לנסיבות. לאחר הגשת הבקשה, יש לפרסמה תוך 14 יום לפני הפירוק, כדי לאפשר לכל המתנגדים לפירוק ולכל הנוגעים בו להשתתף בדיון על הפירוק. הכונס הרשמי מכהן כמפרק זמני בתהליך פירוק חברות וכנאמן בהליכי פשיטת רגל עד למינוי מפרק או נאמן קבועים מטעמו של בית המשפט, וזאת על- פי חוק פשיטת רגל תש"מ ופקודת פירוק החברות תשמ"ג 1983.
מהי המשמעות של צו פירוק חברה?
המשמעות הנחלצת מכך היא בעצם הודעת פיטורין לעובדי החברה, ממונה כונס נכסים המנהל את החברה לשם מטרת מיקסום שוויה בזמן הקצר ביותר, מכירת נכסיה וסילוק החובות לנושים. אותו כונס נכסים הינו שליחו של בית המשפט ופועל על- פי סמכותו והוראותיו.
לשם מה נחוץ עורך דין לתהליך?
מטרתו של עורך דין בתהליך פירוק חברות היא להיות סמכות המוודאת שאין לחברה חובות ציבוריים, שאין נכסים נוספים לחברה, וכי כל החובות של החברה שולמו במלואם, והמטלות מולאו. עורך דין שמבצע פירוק חברות יכול להציע פתרונות חלופיים במידה והם מתאפשרים ויש רצון כזה מטעם החברה.