מגזין משפחה
פונדקאות – כל מה שצריך לדעת
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2127 צפיות




-
פונדקאות הינו ההליך שבו ביצה מופרית מושתלת לרחמה של אישה אחרת, ובה יתפתח העובר שבסופו של התהליך יימסר לרשות הורים אחרים. הפונדקאות מאפשרת לזוגות אשר אינם מסוגלים להביא ילד לעולם – בעיקר מבחינה רפואית (גופנית או נפשית) קשר גנטי בינו לבין הוריו – לפחות לאחד מהם. ציבור הפונים לפונדקאות יכול להיות זוגות הטרוסקסואלים, זוגות הומוסקסואלים, רווקים ורווקות וכן גם לזוגות שאינם נשואים ועמדו בתנאים שהוצבו להם. במדינת ישראל, אשר מאפשרת את תהליך הפונדקאות ההליך הינו חוקי ומחייב בחוזה שנערך בידי עורך דין, שיהא תקף רק לאחר אישור ועדה מיוחדת.
תנאים לפונדקאות
כדי שפונדקאות תקבל תוקף חוקי, חובה להסדיר הסכם בכתב בין האם הנושאת להורים המיועדים, כשכל הצדדים להסכם הינם בני 18 ומעלה והינם תושבי ישראל. הזרע אשר יפרה את ביצית האם יהיה זה של האב המיועד, והביצית – אינה של האם הנושאת (הפונדקאית). תנאי נוסף הוא כי דתן של שתי האמהות (הנושאת והמיועדת) תהיה אותה הדת – ואם הצדדים הינם לא יהודיים בסמכות הועדה לאשר את הפונדקאות. כן חלים תנאים המפורטים לגבי מי מהצדדים: חשוב כי לא תהיה קרבת דם
בין האם הנושאת לצדדים ועוד.
תנאים לגבי ההורים המיועדים
התנאים לגבי האם המיועדת אינם מרשים כי גילה של האם יעלה על גיל 50, וכן היא תגיד חוות דעת רפואיות בתחום גניקולוגיה, סכום כל ההריונות וצורת סיומם, טיפולי פוריות והסיבה לעקרות, וכן תעשה את בדיקות המעבדה המבוקשות. מבחינת האב המיועד – גילו לא יעלה על גיל 60 שנים, ועליו לערוך בדיקת זרע ובדיקות נוספות.
חזרתה של אם פונדקאית מהסכם
במידה והאם הפונדקאית חזרה בה מההסכם לנשיאת עוברים – בקשה זו לא תתקבל בידי בית המשפט ובפרט לאחר מתן צו הורות אלא אם פקיד סעד סקר והסיק כי אין בכך כדי לפגוע בטובת הילד. במידה ואישר בית המשפט את בקשתה – יקבע בצו את מעמדה של האם והאפוטרופסית על הילד.