מגזין נזיקין
קצבת שירותים מיוחדים לנכים
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2012 צפיות




-
המוסד לביטוח לאומי, שהינו הגוף האחראי על הזכויות הסוציאליות של תושבי ישראל, דואג למבוטחיו לאמצעי מחיה במידה ואלו אינם יכולים לפרנס את עצמם כראוי וזה יכול לנבוע מנכות, אובדן כושר עבודה, פיטורין ועוד. ביטוח לאומי קובע רמות שונות של אחוזי נכות שעל פיהן נחרצת הזכאות זכאות לקצבאות, לשירותים מסוימים בגין כך ועוד. רמות אחוזי הנכות נקבעות לאחר הגשת תביעה לביטוח לאומי בתחומם, רצוי על ידי עורך דין אשר ידע כיצד לנסח את כתב התביעה ויוכל לשלוח על פי ניסיונו את כתב התביעה למקורות נוספים לביטוח לאומי על מנת לקבל פיצויים נוספים על פי חוק.
כיצד לברר זכאות לקצבת שירותים מיוחדים לנכים?
הזכאים לקצבת שירותים מיוחדים מידי הביטוח הלאומי הינם גברים ונשים עד לגיל הפרישה, מבוטחים בביטוח לאומי וזקוקים לעזרה רבה ושוטפת של אדם אחר בפעולות יום יומיות בסיסיות, כמו לבישה, אכילה, ניידות ושליטה על הפרשות, או שהם זקוקים לאדם נוסף אשר ימנע סכנת חיים להם או לסובבים אותם. הגשת התביעה תתבצע בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום המגורים, ובצירוף מסמכים רלוונטיים. לאחר הגשת המסמכים, איש מקצוע יגיע להעריך את התלות בפועל.
מה לעשות במקרה של דחיית בקשה לקצבת שירותים מיוחדים לנכים?
במקרה זה, ניתן להגיש ערעור לועדת ערערים לשירותים מיוחדים בביטוח לאומי, ערעור לוועדה רפואית לעררים בנכות כללית במידה ואחוזי נכותו אינם מזכים בגמילה, וערעור לבית הדין לעבודה במידה וישנו ערעור או שאילתא בשאלות חוק בלבד.
החמרה בנכות ושינוי בקצבה
מי שתבע נכותו לצורך קצבת נכים ומעוניין בדיון מחודש לצורך אישור לגמלה שונה, אמור לעשות זאת לאחר שחלפו 6 חודשים ממועד הגשת תביעתו הקודמת – ובלבד שימציא אישור רפואי המצביע על החמרה במצבו הרפואי. רופא המוסד לביטוח לאומי רשאי להחליט באם ניתן לדון בכך גם בתוך טווח ששת החודשים ממועד התביעה הקודמת.