מגזין משפחה
הורשת דירה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2918 צפיות




-
טיפול בנכסים שנותרו לאחר פטירתו של אדם דורש טיפול משפטי אובייקטיבי, ולעתים יישום הדברים כרוך אף בפיקוחו של מומחה מס. מומלץ בצוואה לייחד את נכסי המקרקעין ליורשים, כאשר מנגד עומדת האפשרות הפחות טובה למכרו ולחלק את התמורה בין היורשים. ניתן לומר בעקבות תיקון 24 לחוק המקרקעין, כי מכירת נכסי העיזבון אינם נחשבים עוד כחלק מתהליך ההורשה (למרות שקבלתו של הנכס בידי היורשים לא נחשבת לאירוע מס אלא עד שיממשו את הנכס), ועל כן אינה פטורה ממס – זו מכירת נכס לכל דבר ואין בה הקלה, אלא לדירה יחידה ממס שבח.
שימושים לדירה לאחר הורשה
האם מוריש יכול לאסור על יורשיו למכור את הנכס? יש להוסיף תנאי זה כתוספת לצוואה – תנאי שלאחר פטירתו של המוריש יירשם כהערת אזהרה לגבי הדירה.היורש שקיבל את הדירה יוכל לעשות בה כרצונו ואף למכור אותה, אלא אם צוין בצוואת המוריש אחרת. המוריש לא יוכל להוריש בעצמו את הדירה לממשיכו – לא בירושה ולא על פי דין, מלבד לאדם שצוין בצוואה המקורית. ניתן להשכיר אותה לשוכרים באמצעות הסכם השכרה פשוט גם ללא מעורבות משרד עורכי דין, אף אם לא הוצא צו ירושה שמאפשר רישום בטאבו על שם היורש. במידה וגם המוריש וגם יורשיו נפטרו, ניתן להוציא צו ירושה או בקשה לקיום צוואה במקרה שאחד מאלו הותיר צוואה.
כפיית מכירת הדירה שהועברה בירושה
במידה וישנם מספר יורשים ואחד מהם אינו מוכן לממש את חלקו בעיזבון, ניתן להגיש בקשה לפירוק השיתוף במקרקעין לבית משפט לענייני משפחה, וכך ניתן לכפות עליו את המימוש. במידה ומדובר בחלקו של קטין בדירה, יש להעביר לו תשלום על חלקו בדירה במידה והקטין נענה לבקשת הויתור שהוגשה לבית המשפט על ידי המבקש.
הורשת העיזבון לאחד מבני הזוג
היות והורשת נכס עלולה להיות כרוכה בתשלומי מס למיניהם, רצוי לבצע צעדים באמצעות יועץ מס. הורשה של נכס מקרקעין לבן הזוג ולצאצאים עלולה להיות כרוכה בתשלום מס שולי גבוה יותר מאשר הורשה לבן הזוג בלבד, על- כן רצוי להוריש לבן הזוג בלבד או לצאצאים – מי שהמס השולי שלו נמוך יותר.