מגזין נזיקין
רשלנות רפואית בניתוח קיסרי
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2213 צפיות




-
פעמים רבות ומסיבות שונות ישנו שימוש בניתוח קיסרי לחילוץ העובר מרחם אימו, וזה נעשה באמצעות חתך בבטן היולדת, ועם סיום הניתוח – לאחר הוצאתו של העובר מרחם אימו, תופרים את מקום החתך ומבקעים את צוואר הרחם בכדי לנקותו באמצעות מכשור רפואי לצורך ניקויו מהדימום ומן ההפרשות. הניתוח מתקיים תחת השפעת הרדמה אפידוראלית (מקומית) או תחת הרדמה כללית. בשנים האחרונות, הניתוח הפך לניתוח אשר מוזמן מראש לסיבות כמו ילודה בנשים מבוגרות, ילודה בקרב הסובלות מבעיות עודף משקל, בעלות יותר מעובר אחד או כאלו שעברו ניתוחים קיסריים בעבר.
מהי רשלנות רפואית לאחר ניתוח קיסרי?
על מנת שרשלנות רפואית לאחר ניתוח קיסרי תתקיים, יכולות להיות סיבות כמו ביצוע ניתוח קיסרי על ידי רופא שלא הוכשר לכך, ביצוע ניתוח ללא הסכמת המנותח, הופעת סיבוכים הקשורים בהרדמות למיניהן כמו למשל החדרת צינור לקנה הנשימה או בשיניים, אי קיום מעקב רפואי לאחר הניתוח ועוד. כ-30% מכלל התביעות בנושא מתייחסות לרשלנות רפואית בזמן לידה או מיד לאחריה. באופן כללי יש להראות כי לא ננקטה פעולת "המטפל הסביר" וכי נגרם בעקבות כך נזק גופני ממשי.
מהן הדוגמאות לרשלנות רפואית לאחר ניתוח קיסרי?
כאשר קיימת מצוקה עוברית כמו גם מצוקה של היולדת במהלך ניתוח קיסרי ואלו לא זוהו בזמן – עלול להיגרם נזק, כמו גם במקרים של כשל בהתייחסות הולמת לסימני המוניטור בזמן ניתוח המצביעים על מצבו של הוולד, פענוח לא מיומן של בדיקות שהתבצעו במהלך ניתוח או של בדיקות מטרימות לניתוח, או צוות שאינו מתאים מבחינה מקצועית לניהול האירוע.
כיצד ניתוח להוכיח רשלנות רפואית בניתוח קיסרי?
בתביעת רשלנות רפואית יש צורך בחוות דעת ראשונית של רופא מומחה, שיש בכוחה להצביע על כדאיות התביעה. במידה והרופא מצא עילה לטעמו, עורך דין יפנה עם חוות דעתו ובצירוף המסמכים הרלבנטיים אל הביטוח הלאומי ו/או אל המוסד המטפל (או חברת הביטוח שלו) ובתוך טווח הזמן החוקי : עד 7 שנים מיום הגעת הילוד לבגרות מבחינה חוקית, כלומר – עד 25 שנים מיום לידתו.