מגזין פלילי
תקיפת עובד ציבור
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2443 צפיות
-
על פי חוק העונשין התשל"ז 1977, בסעיף 382 (א) – כל התוקף עובד סוציאלי או עורך דין שממלא חובתו או תפקיד שהוטל עליו על פי דין, או כל מי שנותן שירות לציבור מטעם גוף אשר מספק שירות לציבור, והתמלא התנאי אשר קושר את עובדת מילוי חובתו או תפקידו של הנתקף לתקיפה, מעשיו יתפשו באורח חמור על ידי מערכת המשפט, ועונשו של התוקף יהיה בהתאם למידת החומרה -שלוש שנות מאסר, כשישנם תנאים נוספים המפרטים את כלל העונשים לעניין.
מדוע התופעה נראית בחומרה רבה?
בשנים האחרונות מופנים כנגד אנשי ציבור רבים מעשי אלימות רבים: מורים, שוטרים, מפקחי משרדים ממשלתיים, פרקליטים ואנשי משפט, סוהרים ואפילו צוותי מד"א. נוצר מצב שבו אזרחים תושבי ערים מכים את עובדי הציבור אשר באו לעקל את חפציו בשל חובותיו כלפי המערכת, או ששופטי בית המשפט חשים מאוימים ואפילו נתקפים על ידי הקשורים למשפט אותו הם מנהלים. הענישה בפועל – מטרתה למגר את התופעה וכן להרחיק את מי שנתפס כבעל התנהגות מסוכנת לזולת מכלל הציבור.
העונשים המוטלים על תוקפי עובדי ציבור
ההרשעה לתוקפי עובד ציבור – משמעותה רישום פלילי בתיק המשטרתי שנפתח לו, וזה נשמר לדיראון עולם. התוקף עובד ציבור שאינו שוטר, עונשו עד 5 שנות מאסר, ותקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו או אדם שמסייע לו – עונשו עד 3 שנות מאסר. תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות (באמצעות כלי ירייה, תקיפה של כמה אנשים, מקל או אבן, ניסה להכשיל או מנע אותו מתפקידו) תגרור ענישה של עד 5 שנות מאסר. עונשו של מי שהעליב עובד ציבור הוא עד 6 חודשי מאסר, ועונשו של מי שהפריע לעובד ציבור – עונשו שנת מאסר אחת.
מה לעשות במקרה של חשד לתקיפת עובד ציבור?
עורכי דין פלילי מקצועיים – תפקידם למצוא כיצד להגן על הנתבע, ולהקל על עונשו. עליו לבדוק את נסיבות העניין לעומק, את הרקע למעשה ואת הרקע הפלילי של אותו אדם שנעצר בגין תקיפת עובד ציבור.