מגזין תעבורה
שלילת רשיון נהיגה ושכירת עורך דין לתעבורה
- מערכת האתר
- |
- 1/3/13
- |
- 12:10
- |
- 2327 צפיות




-
ישנן עבירות בתעבורה, אשר מחייבות על פי נוהל שלילת רישיון נהיגה באופן מנהלי או כגזר דין במשפט תעבורה. הפסילה המנהלית היא פסילה על ידי קמין משטרה בעל דרגת מפקח ומעלה, כשהנוהל הוא לאחר עבירת תנועה שבה הובל חומר מסוכן אשר אינו בדין, נהג חדש הסיע נוסעים ללא מלווה או שהסיע מספר נושעים מעל למותר לו, עבירה של נהיגה מסוכנת לציבור, עקיפה בדרך לא פנויה, אי מתן זכות הקדימה ועוד סעיפים שונים אשר מהווים עבירה חמורה בהגדרה. פסילה מנהלית זו מותרת לתקופה של בין 30-60 ימים.
משפט תעבורה על פי סדר דין פלילי
משפטי תעבורה נתפשים בעיני כלל הציבור כמשפטים שמחמירים בנסיבות, ואילו הנאשם בעצמו יכול להסתייג לעבירותיו ועדיין שלא להופיע למשפט זה. תפישה מוטעית מקורה אולי בעניין שלא רבים יודעים, כי מדובה למעשה בסדר דין פלילי שבו המדינה תובעת את הנאשם. נאשמים שבוחרים שלא להופיע למשפט זה מסתכנים בקבלת פסק דין לחובתם, לרבות פסילת רישיון, וממשיכים לנהוג ברכב למרות שגזר הדין מיושם באופן מיידי.
איך להתמודד עם אפשרות של שלילת רישיון?
בית המשפט לתעבורה עלול להטיל עונשים כבדים יחסית למי שזומן למשפט, ומי שלא שכר עורך דין תעבורה מקטין באופן טבעי את סיכוייו להקטין את חומרת העונש לפחות או אפילו לצאת מזוכה מהמשפט. עורך הדין יכול לטפל בין השאר בעניין של פסילת הרישיון, קנסות ואפילו בעונש מעצר.
איך מגדילים את הסיכוי לזיכוי במשפט תעבורה?
במקרים בהם יש חשש לשלילת רישיון או אפילו כאשר הרישיון כבר נשלל בפועל, עורך הדין הבקיא בתחום ידע למצוא פגמים בדו"ח התביעה, להציג את פרופיל הנאשם כנהג זהיר אשר לא ביצע עבירות מסוג זה בעבר ועוד. התוצאה היא שינוי בסעיפי האישום, קיצור משמעותי בתקופת פסילת הרישיון וכן הלאה.